Blic

Prva, 00.45 Ljubav na engleski način

“Oni su imali 26, mi 10 bacanja. O čemu on priča”, upitao se Nikola posle meča u kojem je klub iz Los Anđelesa pobedio Denver sa 113:107.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

CRVENA ZVEZDA JE objavila da su Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac produžili ugovor sa klubom na još godinu dana. Na taj način Dobrić i Davidovac će ostati u redovima Zvezde do kraja sezone 2021/22.

- Produžetko­m ugovora tandema reprezenta­tivaca Srbije, Crvena zvezda je još jednom pokazala da kao klub ima jasno postavljen sistem i plan za godine koje dolaze - piše u saopštenju Crvene zvezde.

Dobrić je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a prve ozbiljne profesiona­lne košarkaške korake načinio je u FMP u kojem je igrao do 2015. Potom je potpisao četvorogod­išnji ugovor sa crveno-belima, sa kojima je osvojio tri domaća šampionata, dve ABA lige, Superkup ABA lige i jedan Kup Radivoja Koraća. Davidovac je prvi profesiona­lni četvorogod­išnji ugovor sa Zvezdom potpisao 2017. godine, a prethodno je nastupao za ekipe Proletera i Vršca, a od 2015. do 2017. godine igrao je za FMP. Sa crveno-belima je osvojio ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i Superkup ABA lige, dok je sa mladom reprezenta­cijom stigao do titule prvaka Evrope 2015. godine.

Košarkaši Crvene zvezde se nalaze u Truskoj, gde učestvuju na jakom turniru „Glorija kup“u Antaliji koji se igra do nedelje

nNikola Jokić je stisnuo zube, zaboravio na bolove u desnom zglobu i odigrao još jedan fantastiča­n meč. Međutim, ni njegovih 32 poena, 12 skokova i osam asistencij­a nisu bili dovoljni da Denver drugi meč zaredom iznenadi Kliperse - klub iz Los Anđelesa je slavio sa 113:107. Nagetsi su se dobro držali, bili stalno u vođstvu, međutim u poslednjoj četvrtini su ubacili samo 19 koševa.

Ekipi iz Kolorada je, pored Jokića, nedostajao još jedan raspoložen igrač u meču u kojem je Denver uz malo sreće mogao da stigne do prednosti. Odbrana Klipersa nije mogla da zadrži našeg košarkaša, tako da se fokusirala na

BEVERLI JE REKAO DA „JOKIĆ MLATARA RUKAMA KAO ŠTO TO RADI DONČIĆ“

Džamala Mareja koji je imao 12 promašaja iz igre za skromnih 14 poena.

Iskusni igrači iz LA su sa Jokićem ponovili taktiku koja ima je donela uspeh proti Dalasa i Luke Dončića - “trash talk”. Patrik Beverli, koji se na konferenci­ji pojavio u dresu fudbalskog kluba Real, rekao je da “Nikola mlatara rukama kao Luka”.

- Jokić radi istu stvar kao i Luka Dončić - mnogo

mlatara rukama. Time stavlja sudije pod pritisak da donesu pravu odluku - rekao je Beverli posle meča.

Koliko ova priča ne pije vodu, pokazuje i podatak da su nad Jokićem “svirana” samo dva faula.

- Šta znači to što je rekao? Ono su šutirali 26 slobodnih bacanja, a mi samo deset. Samo sam sudijama pokazivao da sam fauliran - kratko je Jokić odgovorio na provokacij­u beka Klipersa.

Mediji koji prate klub iz Los Anđelesa su posumnjali u informacij­u da Jokića muči zglob desne ruke. A potvrdu da je sa asom Denvera sve u redu dobili su u osmom minutu prvog perioda, kada je Nikola desnom rukom imao dodavanje od koša do koša u stilu kvoterbeka Toma Brejdija.

- Nisam bio siguran da ću da igram. Međutim, situacija se znatno popravila u poslednja 24 sata uoči meča i osećao sam se bolje - dodao je Jokić.

Nagetsi su priliku da se odlepe propustili krajem prvog poluvremen­a, kada su stigli do prednosti od 12 poena (55:43). - Propustili smo priliku da pobedimo. Jer Klipersi nisu uradili ništa posebno, mi smo imali igru i na kraju smo je ispustili. Promašival­i smo zicere, bacali lopte u aut... Ne znam, sve se nekako skupilo na kraju i sami smo sebe povredili - poručio je Marej.

Četvrta utakmica se, takođe, igra u terminu od tri sata ujutru po srednjoevr­opskom vremenu u noći između srede i četvrtka.

n

 ??  ??
 ??  ?? jedini način da se zaustavi nikola jokić je da ga čuvaju trojica košarkaša los anđeles klipersa
jedini način da se zaustavi nikola jokić je da ga čuvaju trojica košarkaša los anđeles klipersa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia