Blic

NAVIJAČE DA NE VREĐAJU LORU

Ruski trener Boris Sobkin kaže da je sve ovo komedija i da je gospođa koja je pogođena loptom odglumila sve kako bi privukla pažnju.

-

NOVAK ĐOKOVIĆ JE diskvalifi­kovan sa US Opena jer je linijskog sudiju nehotice pogodio lopticom, besan zbog izgubljeno­g poena, ali je dan posle skandala koji je obeležio ovaj grend slem uradio nešto što njegovi navijači nisu očekivali.

Naime, kada su američki mediji obelodanil­i kako se zove gospođa koju je lopticom u vrat pogodio Nole (u završnici prvog seta osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom), na njen račun stigle su brojne uvrede. Tako bar tvrde pojedini engleski novinari koji su potom počeli da ukazuju na to kroz šta Lora Klark prolazi, na šta su im nezadovolj­ni Noletovi navijači prebacival­i da se ponašaju licemerno jer su među prvima otkrili javnosti njen identitet.

Videvši šta se dešava, a ne želeći da žena koja je bila iza njega, radeći svoj posao linijskog sudije, trpi bilo kakve uvrede, Đoković je rešio da se tim povodom oglasi na društvenim mrežama:

“Dragi moji navijači (#Nolefam), hvala vam za pozitivne poruke... Molim vas da takođe ne zaboravite da je linijskom sudiji, koju je prethodne noći pogodila loptica, takođe potrebna podrška naše zajednice”, započeo je Nole svoje obraćanje.

Tome je odmah dodao i sledeće:

“Ona nije uradila ništa loše. Molim vas, budite naročito pažljivi i puni podrške za nju tokom ovih vremena.

Ona nije uradila ništa loše. Molim vas, budite pažljivi i puni podrške za nju tokom ovih vremena. Jer iz ovakvih momenta rastemo jači

Jer, iz ovakvih momenata rastemo jači i izdižemo se. Delim ljubav sa svima”.

Što se tiče Lore Klark, koja je pogođena lopticom u grlo, ova teniska radnica prethodni dan je provela u hotelu zakupljeno­m od strane US Opena kako bi se oporavila pre nego što se vrati sudijskim dužnostima na terenima nacionalno­g teniskog centra” Bili Džin King“u Njujorku.

Ruski teniski trener Boris Sobkin rekao je u izjavi za RIA Novosti da dobro zna ko je ona. Stručnjak koji se od početka do kraja brinuo o karijeri Mihaela Južnog, nekad osmog igrača sveta, rekao je da dobro zna Klarkovu i da je ona zapravo izvela nastup, da bi bila u prvom planu.

- Na Đokovićevu nesreću, situacija je banalna i jasno naznačena u pravilima. Sudije nisu imale drugu mogućnosti (osim diskvalifi­kacije). Druga stvar je što znam tu ženu koju je udario loptom. Ona je samo priredila performans, a u suštini se ništa nije dogodilo - rekao je Sobkin, koji je dodao: Znate, ona je takav tip žene da voli da se ističe. To čak nije ni simulacija... Postoje ljudi koji hoće da se na njih obraća pažnja. Ona se kočila, pokazivala da ima grčeve… Sve je to komedija. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia