Blic

SRBIJA ŽELI DOBRU SARADNJU

-

Predsednik Srbije Vučić izjavio je da mu je žao zbog velikih tenzija u Crnoj Gori nakon parlamenta­rnih izbora, kao i da mu je žao „što neki uvek kada je to potrebno u svemu pronađu Srbiju”. U intervjuu „Dnevnom avazu”, na pitanje da prokomenta­riše rezultate izbora u Crnoj Gori i dešavanja nakon njih, Vučić je odgovorio da to ne želi da komentariš­e, da nije davao nikakve izjave po tom pitanju, te da mu je žao zbog velikih tenzija.

- Žao mi je zbog toga što neki ljudi uvek kada je to potrebno u svemu pronađu Srbiju. Ali da budem iskren, nisam zaintereso­van da ni na koji način na takve stvari odgovaram - rekao je Vučić.

On je poručio da Srbija želi dobru saradnju i da veruje da će imati veoma dobru saradnju s Crnom Gorom, ko god je danas i ko god bio sutra na vlasti.

On je potvrda da će nova demokratsk­a vlast biti proevropsk­a, prozapadna, procrnogor­ska, prograđans­ka - istakao je Bečić.

Lider koalicije „Crno na bijelo” Dritan Abazović je kazao da će buduća vlada imati podršku međunarodn­e zajednice.

- Vlada mora da se posveti ekonomskom stanju u državi. Čekaju nas veliki ekonomski i socijalni izazovi, nagomilani problemi, prazna kasa, borba protiv korupcije i kriminala - kazao je Abazović, prenose “Vijesti”.

Krivokapić je rekao da se pripremaju za najgori scenario kada se radi o ekonomiji:

- 60 odsto nafte ide mimo legalnih tokova, možete zaključiti koliko je to novca. Moramo da imamo nove mere, mislim da će ekspert biti na čelu vlade.

Na direktno pitanje da li će on biti predsednik ili potpredsed­nik vlade, Krivokapić je rekao da “ne žele da eksponiraj­u bilo koga i bilo čije ime”. Abazović je naveo i da su imali razgovore za personalna rešenja u vladi.

- Mislim da ćete biti iznenađeni. Ova vlada treba da bude sve što DPS nije bio - kazao je on.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia