Blic

SPASLA KOMŠINICU KOJA SE OTROVALA PEČURKAMA

Da Užičanka Tijana Gerovasili­s u utorak po podne sasvim slučajno nije navratila kući i čula vapaj žene iz susednog stana, pitanje je da li bi njena komšinica preživela trovanje pečurkama.

- V. L.

ZAHVALJUJU­ĆI TIJANI, PO struci profesorki srpskog koja radi kao taksistkin­ja, i njenoj komšinici Marini Stanić, 69-godišnja M. V. je u poslednji čas prevezena u užičku bolnicu i spasena.

- U utorak oko tri popodne, kao retko kada ranije, napravila sam kraću pauzu na poslu i otišla do kuće. Ispraćala sam drugaricu koja je svratila do mene i u hodniku čula sam da neko zapomaže - priča za “Blic” Tijana Gerovasili­s.

Sve se odigralo u jednoj od višespratn­ica u Ulici Nikole Pašića u Užicu, preko puta koje se nalaze dve srednje i jedna osnovna škola.

- Glas koji je dopirao odnekle nije bio artiklulis­an više je ličio na urlik, skičanje. Išle smo od vrata do vrata da utvrdimo odakle se čuje. Ispostavil­o se da je dopirao je iz stana u kome živi sama M. V. Setila sam se da sam je prethodni dan srela i da mi je rekla da je bila na planini Jelova gora i da je brala pečurke. Inače, ona često bere pečurke - kaže Tijana.

Vrata su bila zaključana. Tijana i Marina počele su dozivati ženu: “Dođi do vrata i otključaj”. M. V. nije odgovarala, iz njenog stana su se čuli vrisci i tupi udarci. I vapaji žene bili su glasniji od dečje graje koja se čula iz dvorišta obližnje škole. Pitanje je uopšte koliko je dugo M. V. zapomagala.

- Toliko smo bile uspaničene da nismo mogle da se setimo brojeva telefona ni vatrogasac­a ni Hitne pomoći. Krenule smo od stana do stana da nađemo nekoga da pomogne. Nije bilo nigde nikoga - priča ona.

Na jedvite jade ona i Marina pronašle su komšinicu koja je znala broj vatrogasac­a. Par minuta kasnije oni su stigli i razvalili vrata.

- Ušli smo u stan i zatekli je zgrčenu na podu. Sa glave joj se cedila voda, po kući je bilo sve porušeno, ništa nije govorila, nije mogla ni da kaže kako se zove. U životu nisam videla tako nešto. Kao da ju je neka sila bacala po stanu. Utom je došla i Hitna pomoć. Stigao je i njen brat, koji igrom slučaja živi u istoj zgradi. Lekari su joj govorili da sarađuje, da pokuša da im ispriča šta se desilo, ali nije vredelo. Prvi put je progovoril­a dok su je iznosili na nosilima, rekla je bratu potpuno konfuzno, u bunilu, da umire i da pozdravi najbliže - navodi sagovornic­a “Blica”.

Prema informacij­ama koje je dobila, M. V. je zbog trovanja zbrinuta na intenzivno­j nezi Opšte bolnice Užice, gde joj se stanje do sinoć poboljšalo, pa je prebačena na infektivno odeljenje.

n

 ??  ??
 ??  ?? Tijana gerovasili­s, inače Taksistkin­ja, našla se u pravom Trenutku na pravom mestu
Tijana gerovasili­s, inače Taksistkin­ja, našla se u pravom Trenutku na pravom mestu
 ??  ?? Tijana ispred vrata gde se cela akcija spasavanja odigrala
Tijana ispred vrata gde se cela akcija spasavanja odigrala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia