Blic

Optuženi za ubistvo Kristine Kaplanović pred sudom

- A. Ž. A.

MILOŠ SREBRIĆ, OPTUŽEN za ubistvo Kristine Kaplanović, tokom razbojništ­va na Nis-ovoj pumpi 25. maja 2017. u Velikom Mokrom Lugu, juče je u nekoliko navrata izneo optužbe na račun Stefana Rokvića, okrivljeno­g za neprijavlj­ivanje krivičnog dela.

Optužbe je izneo juče u Višem sudu u Beogradu u dopuni odbrane. Naveo je da je Rokvić u tužilaštvu izneo odbranu usmerenu da njega označi kao izvršioca. Takođe je rekao i da je “porodica Rokvić imala izvesni dogovor sa policijom”.

Srebrić je rekao da nije tačno da je Rokvić davao njegovoj supruzi mesečno 500 evra. Naveo je i da nije tačno to što je Rokvić rekao, odnosno da ga je on vozio do pumpe kobnog dana i da je izmišljoti­na da se u automobil vratio uznemiren, da je povraćao i za pojasom nosio pištolj.

Okrivljeni Srebrić je ispričao da se sa mladim Rokvićem, inače sinom biznismena Danijela Rokvića, u pritvoru upoznao 2013. godine, i da su posle njegovog izlaska iz zatvora nastavili druženje. Na tim druženjima su, kako je naveo Srebrić, često koristili marihuanu i kokain koje je Rokvić kupovao.

Srebrić je negirao da se 25. maja 2017, kada je Kristina smrtno ranjena na pumpi, video i čuo sa Rokvićem.

Navodno su se videli mesec i po dana kasnije i tada je Rokvić, svedočio je Srebrić, bio pomalo odsutan.

- Rekao mi je da ima neki problem, ali nije želeo da mi kaže šta je u pitanju. U narednom periodu smo se čuli i viđali, a poslednji put sam ga video, dobro pamtim, desetak dana pre mog hapšenja. Tog jutra Stefan mi je rekao da ima neki problem koji nije rešio. Kazao mi je da je s njegovim ocem kontaktira­o inspektor iz 29. novembra, i da mu je rekao da će ga hapsiti, te da zbog toga mora da napusti zemlju - rekao je Srebrić i dodao da mu je Rokvić tada rekao da će biti u Španiji, ali i da mu je obećano da za njim neće biti raspisana

Interpolov­a poternica.

Prvooptuže­ni je naveo i da su ga u policiji nekoliko puta pitali za Rokvića, da je rekao da ga ne poznaje samo da bi ga zaštitio.

Srebrić se tereti da je tog 25. maja 2017. upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanović­eva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe za život.

 ??  ?? žrtva kristina kaplanović
žrtva kristina kaplanović
 ??  ?? ubio studentkin­ju zbog 10.000 dinara
ubio studentkin­ju zbog 10.000 dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia