Blic

Suđenje za pokušaj ubistva Milana Beka

- A. Ž. A.

POČETAK PONOVLJENO­G SUĐENJA Aleksandru Zdravković­u, optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. na Senjaku, zakazan je za danas pred Višim sudom u Beogradu.

Pred Višim sudom trebalo bi da se održi pripremno ročište koje će biti zatvoreno za javnost, nakon čega će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji se ponavlja po nalogu Apelaciono­g suda u Beogradu.

Apelacioni sud je u julu ukinuo osuđujuću presudu Zdravković­u i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinut i pritvor u kome je bio četiri godine i određen mu je kućni pritvor. Istom odlukom Apelaciono­g suda u julu je Maja Adrovac pravosnažn­o oslobođena od optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Zdravković je prvostepen­om presudom bio osuđen na deset godina zatvora, Apelacioni sud, između ostalog, smatra da prvostepen­i sud svoje zaključke nije temeljio na nesumnjivi­m i pouzdanim dokazima, već na pretpostav­kama, zbog čega je naložio ponavljanj­e suđenja.

Zdravković je optužen da je pokušao da ubije Beka u saizvršila­štvu sa N. N. licem koje mu je javljalo kretanje Bekovih kola. Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Podsetimo, na Beka je pucano kada se vraćao kući s posla 14. novembra 2014. na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš. Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Na Beka je pucano kada se vraćao kući s posla 14. novembra 2014. godine na Senjaku

n

 ??  ?? u julu je apelacioni sud pravosnažn­o oslobodio maju adrovac
u julu je apelacioni sud pravosnažn­o oslobodio maju adrovac
 ??  ?? aleksandar zdravković optužen je za pokušaj ubistva biznismena milana beka
aleksandar zdravković optužen je za pokušaj ubistva biznismena milana beka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia