Blic

ŽEZUS, PEREIRA, MALKOM...

Nikola Pilić kaže da Rodžera Federera iil Serenu Vilijams nikada ne bi diskvalifi­kovali sa US Opena, dok Džim Kurijer i Radek Štepanek žele da najboljeg igrača na planeti što pre vide sa reketom u ruci.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Iz brazilske reprezenta­cije, koju su “orlići” pobedili sa 2:1, karijerom mogu da se pohvale Gabrijel Žezus (Mančester siti) i Andreas Pereira, koji pokušava da se probije u Mančester junajtedu. Dobro poznato ime je i Malkom, koji je probao u Barseloni, ali se posle jedne sezone preselio u Zenit iz Sankt Peterburga za 40 miliona evra. Srebrnu loptu, kao drugi najbolji fudbaler Svetskog prvenstva za mlade 2015. dobio je tada kapiten “karioka“Danilo. Međutim, ni on se nije proslavio, pa je preko Brage, Valensije, Benfike i Standarda iz Liježa, završio u Nici, gde igra od 2018.

Na društvenim mrežama nastavlja se rat onih koji podržavaju Novaka Đokovića i drugih koji kažu da je najbolji teniser sveta zaslužio diskvalifi­kaciju sa US Opena.

Čak se pojavio i novi snimak na kojem se vidi da Novak nije u besu udario lopticu koja je pogodila linijskog sudiju Loru Klark. Đokovićevi navijači ubeđeni su da je diskvalifi­kacija bila preterano stroga kazna i da najbolji teniser sveta nije zaslužio takav tretman.

Legendarni

Nikola Pilić smatra da su sudije u Njujorku napravile veliku grešku jer su pokazale da imaju dvostruke aršine, odnosno da igrače dele na one koje vole i na one koje, jednostavn­o, ne vole.

- Ako znamo šta je Serena Vilijams radila u finalu US Opena protiv Osake, šta Kirjos radi puno češće, onda možemo da diskvalifi­kujemo igrače u svakom drugom meču. Po meni je Đoković nehotice pogodio sudiju lopticom. Mislim da je trebalo da ga kazne oduzetim gemom. Diskvalifi­kovati prvog na svetu zbog ovoga,

U čast novog prijateljs­tva i buduće saradnje, predsednik OK Partizan Soccer Peđa Golijanin i prvi čovek kluba Željko Tanasković

Činimo sve da Partizan vratimo na stare staze. Stvaranje svih selekcija je kratkoročn­i cilj, a dugoročni ciljevi su da za dve-tri godine napadnemo prvenstvo

nije u redu. Verujem da je i sudija odglumila malo, mislim da nije bila toliko povređena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse. Ova odluka je tendencioz­na - rekao je Pilić.

Legendarni Džim Kurijer kaže da Novaka sada može da spase samo tenis.

- Sreća je da ga već početkom naredne nedelje očekuje turnir u Rimu. Da,

su uručili počasne dresove generalnom direktoru Soccer kladionica Draženku Ruljiću i direktorki marketinga Mariji Obrenović.

- „Soccer“je prepoznao u Partizanu budućeg partnera, sa njima obezbeđeni uslovi za trenažni proces. Činimo sve da stvorimo uslove za dobar trenažni proces kako biste stvarali rezultate renomea OK Partizan. Činimo sve da Partizan vratimo na stare staze. Stvaranje svih selekcija je kratkoročn­i cilj, a dugoročni ciljevi su da za dve-tri godine napadnemo prvenstvo. Verujem da će ubrzo krenuti izgradnja naše hale. Hvala Soccer kladionica­ma još jednom na partnerstv­u - rekao je Tanasković. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia