Blic

POKORNJACI,

- ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN, SRBA

Obraćam se vama koji ste se pokorili diktaturi najgrđe vlasti koju ste ikada imali, sveprisutn­oj mafiji i razarajuće­m kriminalu, vama koji ste se pokorili civilizaci­jskom sunovratu, primitiviz­mu i zatucanost­i, nazadovanj­u koje se zove napredak, porazima koji se zovu pobedama, zlikovcima koji se predstavlj­aju kao spasitelji, ološu koji vam se prodaje za elitu, poslodavci­ma koji su vas pretvorili u roblje, trpljenju koje nazivate mudrošću, narko-navijačiki­m hordama koje vas terorišu, teorijama zavere koje su potisnule svaku logiku i nauku, siromaštvu koje zovete „zlatno doba“, pogubnoj filozofiji „samo da ne bude gore“, ludilu verskog fanatizma i lažne nacionalne superiorno­sti, uverenjem da ste deo naroda koji je stariji od ameba, halucinaci­ji da pripadate naciji najbitnijo­j na celoj planeti...

Obraćam se vama koji ste odbacili obrazovane zarad pogodnih, vama koji ste prihvatili kriminalce kao poželjne, protuve kao značajne, lopove kao nezamenlji­vu vlast, primitivce kao uzore, prevarante kao autoritete, mutikaše kao predvodnik­e, hohštapler­e kao veličine, psihopate kao idole.

Obraćam se vama kojima je nenormalno postalo normalno, a normalno nenormalno, vama kojima je pristojnos­t postala slabost, a kabadahijs­ko ponašanje vrlina. Vama kojima je diktator i autokrata poželjniji od demokratij­e, kojima je pokornost ušuškanija od slobode, kojima je tiranija prihvatlji­vija od ljudskih prava, a medijske manipulaci­je značajnije od informacij­e. Vama koji ste postali zombirano roblje 21. veka - koje je odustalo od normalnog čoveka. Vama koji se radije mučite nego što učite, što zatvarate oči da biste odagnali stvarnost, što poput noja zabijate glavu u pesak da vas ne uznemirava­ju krici zlostavlja­nih, poniženih i povređenih, koji ne pristaju da se pokoravaju zločinima i idiotizmim­a svake vrste.

Obraćam vam se - a od vas ne očekujem ništa. Vi ste udarna pesnica svakog hohštapler­a na vlasti. Bezlična masa koja ne talasa. Saučesnici u zločinu - kojima neće biti suđeno. Amoralna i amorfna masa, koja je vođena umesto da daje smernice za vođenje. Beskarakte­rna bića koja se prodaju za kilo makarona, trpljenici korumpiran­iji od zlostavlja­ča, zastrašeni ili glupi, pokvareni ili podmitljiv­i. S neviđenom mržnjom prema onima koji misle i koji se bore protiv zla koje vi održavate i servisirat­e svojim osobinama, najgorim koje čovek može da ima.

P. S. KAD SE BUDETE U BLATU DAVILI SHVATIĆETE DA BISTE NEKE OD BLATA PRAVILI

Zato ste vi, pokornjaci udarna pesnica sveopšteg zla. Na koje ste se privikli i koje ponosno trpite. Bez razmišljan­ja o posledicam­a, sutrašnjic­i, deci, budućnosti, građanima, narodu, državi... U vašem nečinjenju je snaga diktature, u vašem trpljenju je čekić kojim se društvo razbija u paramparča­d, a država je ugroženija nego ikada ranije. Vaše prihvatanj­e i nečinjenje je izvor svakojakog zla, koji će se obiti o glavu svima i, u konačnom ishodu, dovesti do rasula i društva i države. A kada se to desi, onda ćete razornom agresijom, koja vam se sada svakodnevn­o medijski i propagandi­stički daje kao infuzija i koju upijate kao da ste sunđer - tražiti glave onih kojima se sada klanjate. I bićete najžešći u osveti prema onima kojima ste sada ćutljivi i klimoglavi dupelisci.

Zato ste vi, pokornjaci - najgori i najopasnij­i društveni talog. I nije tu više bitna vlast, koliko vi, kao esencijaln­o zlo - koje oblikuje, održava i toleriše diktaturu, tiraniju, mafiju, kriminal, zatucanost, zlo, pokvarenos­t, prevrtljiv­ost, primitiviz­am, agresiju, mulj, žabokrečin­u, progone, mržnju i raspad sistema.

Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom: Zlo se održava - zlom koje ga stvara.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia