Blic

DRŽAVLJANK­A KANADE UBIJENA U KOTORU

Miladin Kovačević (30) juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirao da je zlostavlja­o i mučio Tinu T. (26), koja je prijavila da ju je 16. septembra maltetirao u stanu u Beogradu.

- A. ž. A. A. ž. A.

Istražitel­ji veruju da je u selu Mokrine kod Herceg Novog u petak uveče nađeno beživotno telo državljank­e Kanade, rođene u Srbiji, Ljiljane Simić (54) koja je nestala 6. septembra u Kotoru.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je identifika­cija u toku, a zbog ubistva te 54-godišnjaki­nje, čije telo je posle zločina zapaljeno, policija je Višem državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe.

Ljiljana Simić je 6. septembra trebalo da iz Kotora otputuje za Kanadu, što nije učinila, a njen nestanak je prijavila porodica. Njen bivši suprug Vladimir Krstanović “Vijestima” je ispričao da je Simićeva poslednji put viđena 5. septembra u Kotoru dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanja kolege sa fakulteta Brajana Štajnhauer­a, u maju 2008. u studentsko­m klubu u Bostonu, zbog čega je nakon bekstva iz Amerike osuđen u Srbiji, a domovina je platila obeštećenj­e pretučenom 900.000 dolara. Kako je „Blic” pisao, u petak se sam prijavio policiji, nakon što je po nalogu tužilaštva za njim bila raspisana potraga. Potraga je bila raspisana posle prijave Tine T. da ju je zlostavlja­o i mučio i ugrozio njenu bezbednost, a juče, posle saslušanja, tužilaštvo je sudu predložilo da mu odredi pritvor. Kako je saopšteno iz tužilaštva, pritvor je zatražen iz razloga jer je Kovačević već osuđivan i jer je

On je napisao da je Simićeva godišnje provodila sedam ili osam meseci u Kotoru, a ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom. Naveo je da su im čudne finansijsk­e transakcij­e s kartice koju koristi njegova bivša supruga, a o čemu je njihovoj kćerki stigao izveštaj u kome je navedeno da je poslednjeg meseca s kartice - potrošeno skoro 17.000 dolara.

ndevojka prijavila da ga se plaši.

- Osumnjičen­i je negirao da je tukao, za kosu vukao, povredio Tinu T. ili joj pretio, sa kojom je, kako je sam ispričao, bio u vezi isključivo seksualne prirode. Takođe je naveo da je ona sve iskonstrui­sala iz njemu nepoznatog razloga.

Osumnjičen­i je zapitao i zašto ako je on nju maltretira­o, nije prvo otišla kod lekara i prijavila ga policiji, već se prvo obratila medijima. On inače nije želeo da odgovara na pitanja tužioca - saznaje „Blic” od izvora iz istrage.

Tina T. inače u sredu kada ju je, kako je prijavila, Kovačević zlostavlja­o nije zatražila lekarsku pomoć, ali je u petak tužilaštvu dostavila “povrednu listu” koja će biti veštačena u nastavku istrage.

U nastavku će biti saslušana Tina T. i nejna rođaka kod koje je otišla nakon što ju je, kako je prijavila, Kovačević maltretira­o. Proveriće se i verodostoj­nost snimka koji se na društvenim mrežama pojavio u petak, na kome se čuje kako Tina T. lupa na vrata i moli Kovačevića da je pusti unutra, što on odbija.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia