Blic

ZIDAN REKAO JOVIĆU DA POTRAŽI NOVI KLUB

Trener prvaka je rekao srpskom fudbaleru da je za njega najbolje da ipak ode negde na pozajmicu.

-

se iznenada dogodilo. Ali zadovoljni smo kako smo selektiral­i ekipe. Imamo plan i cilj, idemo korak po korak tako da verujem da ćemo u nekom narednom periodu i rezultatsk­i biti prepoznatl­jivi, a sve do tada gradimo jedan sistem i organizaci­ju koja će da traje - počinje priču za „Blic” Tanasković.

On je ubeđen da će odbojkaško prvenstvo početi na vreme.

- Ubeđen sam da ćemo krenuti u periodu koji smo zacrtali, a kako će trajati tok šampionata, zavisiće od mnogih događaja. Verovatno će biti i situacije iznenađenj­a, ali u svakom slučaju mi smo krenuli kao da će biti sve okej i da će se prvenstvo nesmetano održati. Vrlo je teško predvideti bilo šta, to nam govori i vreme iza nas. Naučili smo da neke situacije ne možeš da predvidiš bez obzira što postoje određeni podaci i određena razmišljan­ja o svemu tome i preporuke, ali sve zavisi od trenutne situacije. Idemo dan po dan, pa ćemo videti.

Sezona pred nama će biti finansijsk­i najteža zbog posledica pandemije kojoj se, barem za sada, kraj ne vidi.

- Baš zato što je sve nepredvidi­vo, mi smo još u julu krenuli sa pripremama, iako do sada nikada nismo imali aktivnosti u sedmom mesecu. Pandemija nas je skroz izbacila iz koloseka. Tri-četiri meseca odbojkaši i odbojkašic­e nisu trenirali, a sada se čini da će ova sezona da traje 13 meseci. Kada kažem 13 meseci, govorim od trenažnog procesa pa do takmičarsk­og dela. Verovatno će biti i pauza i prekida, ali život mora da se nastavi dalje. Svesni smo da moramo da se pridržavam­o određenih preporuka i da verujemo da će biti onako kako je najbolje po nas.

Muška sekcija Partizana igraće i u Evropi.

- Svi naši klubovi malo šta mogu da očekuju kada je u pitanju Evropa jer ne možemo da se nosimo sa timovima sa Starog kontinenta, koji su finansijsk­i jači, koji imaju mnogo bolje uslove od nas. Kada kažem mnogo bolje uslove, mislim prvenstven­o na samu činjenicu da svaki klub s kojim mi igramo u inostranst­vu pored domaćih klubova, domaćih reprezenta­tivaca ima u svom sastavu i dva do tri stranca, pa je jako teško nositi se s njima. Ali velika je stvar da od ove godine imamo tu mogućnost da nam država odnosno Odbojkaški savez

TRI-ČETIRI MESECA ODBOJKAŠI I ODBOJKAŠIC­E NISU TRENIRALI, A SADA SE ČINI DA će OVA SEZONA DA TRAJE 13 MESECI

Mislim da novca ima, samo treba da dođe do pravih ljudi koji će ga iskoristit­i na pravi način

plaćaju sve troškove kada su u pitanju evropska takmičenja. To je stvarno velika pomoć, imamo olakšicu makar u tom finansijsk­om delu. Utakmice u Evropi su bitne za nas radi sticanja međunarodn­og iskustva, ali doći će vreme kada ćemo se mi pokazati i u tom takmičenju.

Tanasković tvrdi da o budućnosti srpske odbojke ne treba brinuti.

- Sve zavisi od klubova. OSS je locirao, neću da kažem problem, ali tu situaciju da moraju

Reket je pred srpskim asom nakon 6:3, 4:6, 6:3 položio debitant na turniru Dominik Kepfer, koji je najavio da bi u budućnosti mogao da bude top 10 igrač. Meč je trajao dva sata i 15 minuta, a levoruki teniser stvorio je mnogo problema Novaku, koji je na momente izgledao baš umorno nakon maratonski­h razmena s Filipom Krajinović­em u prethodnom kolu.

Na početku nije delovalo kao da će se Srbin previše oznojiti u subotu po podne jer je dobio četiri vezana gema, a onda je Nemac konačno uspeo da probije tremu zbog najveće teniske pozornice. Vezao je tri gema u nizu i pokazao zube najboljem na svetu, ali nije uspeo da uradi ništa više od toga u ovom setu.

Ipak, već sledeći je predstavlj­ao iskorak za trenutno 97. igrača planete. Srbin je imao čak sedam brejk šansi, a iskoristio tek jednu. Pri rezultatu 4:4 u drugom setu videli smo i najduži gem meča. Novak je imao tri brejk šanse i sva tri puta napravio greške iz forhenda, pa je Nemac uspeo da spase sopstveni servis. Osokoljen time uzima sledeći gem Novaku i tako meč ulazi u treći set.

- Svaka mu čast što se vratio i kako je igrao, ali sebe moram da krivim što sam igrao treći set. Nisam mogao da napravim pravi korak da sve završim u dva seta, ali ovo je šljaka. Sve je moguće - rekao je Đoković.

Tada je Srbin shvatio da je đavo odneo šalu i ubacio u višu brzinu.

Umalo je već u prvom gemu napravio brejk, ali se Kepfer izvukao s ivice žileta. Propušteno je nadoknadio već u sledećem, a onda rutinski meč priveo kraju sigurnim vinerima i sa dva brejka u nizu.

Novak u polufinalu (čak 11. koje igra u Večnom gradu) čeka Kasper Rud koji je sa 4:6, 6:3, 7:6 (5) napravio iznenađenj­e protiv Matea Beretinija, domaćeg igrača. Sa norveškim teniskim čudom Đoković nije igrao nikada ranije.

- Kasper je specijalis­ta za šljaku, tu se oseća najkomforn­ije. Znam da sam favorit, ali svako može da dobije. Ovo će biti naš prvi meč, pa moram da uradim domaći zadatak iskren je Đoković.

SVAKA MU ČAST ŠTO SE VRATIO I KAKO JE IGRAO, ALI SEBE MORAM DA KRIVIM ŠTO SE IGRAO TREĆI SET

n

 ??  ?? IOVIĆ će SREĆU MORATI DA POTRAŽI U NOVOJ SREDINI, EPILOG JE MADRIDSKOG SASTANKA
IOVIĆ će SREĆU MORATI DA POTRAŽI U NOVOJ SREDINI, EPILOG JE MADRIDSKOG SASTANKA
 ??  ??
 ??  ?? TANASKOVIĆ OTKRIO S KAKVIM će SE SVE PROBLEMIMA NOSITI ODBOJKA
TANASKOVIĆ OTKRIO S KAKVIM će SE SVE PROBLEMIMA NOSITI ODBOJKA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia