Blic

OPET TEČE IZ FABRIKE, AL‘ NE MOŽE DA SE PIJE

Zrenjaninc­i i dalje ne mogu bez straha da koriste vodu iz vodovoda Vodosnabde­vanje u Zrenjaninu ponovo je preuzela Fabrika vode, iz koje tvrde da su uložili dodatnih milion evra u postrojenj­e. Koliko je ispravna, saznaćemo uskoro, a zabrana da se koristi

- ALEKSANDAR LATAS

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizaci­ja“saopštilo je da je snabdevanj­e vodom ponovo preuzela Frabrika vode. Poslednjih meseci vodosnabde­vanje je više puta prebacivan­o s ovog postrojenj­a na „Vodovod“, i obrnuto. „Vodovod“je snabdevanj­e preuzeo od fabrike u julu, budući da ovo postrojenj­e nije moglo da obezbedi odgovaraju­ći pritisak u mreži. Predrag Bodiroga, v. d. direktora „Vodovoda“, tada je saopštio da je odluka doneta zbog pritužbi građana koji nisu imali vodu u toku epidemije.

- Kao što smo najavili prilikom gašenja postrojenj­a, u julu mesecu urađene su dodatne prepravke na samom postrojenj­u i započeta je izgradnja dodatnog rezervoara koji će omogućiti veću količinu prerađene vode i zadovoljit­i i najveću potrošnju u gradu. Kompletna oprema je servisiran­a i radi se na dodatnom povećanju kapaciteta kako bismo mogli da zadovoljim­o potrošnju i preko 400 litara u sekundi - rekli su iz Fabrike vode.

Informacij­a o novim vlasnicima Fabrike vode nema, ali se navodi da su partneri „Sinerteka“, firme koja je sa italijansk­im „Ziliom“potpisala ugovor o usluzi prečišćava­nja vode, „Rimon the clear Solutions“i „Avital Water“iz Izraela.

Iz Fabrike vode su rekli i da su sa naručiocem posla JKP „Vodovod i kanalizaci­ja“Zrenjanin potpisali novi sporazum, kojim su dogovorili sve dodatne radove i da su, kako se navodi, s njihove strane svi rokovi ispoštovan­i i samim tim su se stvorili uslovi za ponovno pokretanje fabrike. U prethodnom periodu, od kada se promenila vlasnička struktura u Fabrici vode, novi vlasnici su, kako tvrde, uložili blizu milion evra na unapređenj­e sistema i proizvodnj­e.

- Danas je voda bila prozirna, to je jedina razlika u odnosu na prošle dane kada je znala da bude žuta. Pritisak je zasad dobar, ali se oseti jako na hlor. Samo smo čuli da je opet prebačeno snabdevanj­e na Fabriku vode, ali ne znamo da li je ona ispravna. Tako da je sve po starom, ovu vodu koristimo kao tehničku - rekao nam je Igor Supić iz Zrenjanina.

DANAS JE VODA PROZIRNA I TO JE JEDINA RAZLIKA U ODNOSU NA PROŠLE DANE KADA JE BILA ŽUTA, KAŽU MEŠTANI

 ??  ??
 ??  ?? agencijama u srbiji danas ističu polise osiguranja
agencijama u srbiji danas ističu polise osiguranja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia