Blic

OSUMNJIČEN­I PROCESNO NESPOSOBAN?

-

Nišlija N. M., jedan od 11 programera iz Niša, zbog narušenog psihičkog stanja procesno je nesposoban, tvrdi za „Blic“njegov branilac advokat Dragoš Cukavac. On objašnjava da njegov branjenik ima psihičke probleme koji datiraju iz perioda pre hapšenja i da je ranije pokušao samoubistv­o, zbog čega je i lečen u Specijalno­j psihijatri­jskoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša. Cukavac je najavio da će zatražiti veštačenje kako bi se utvrdilo da li N. M. može da prati proces.

- Nije sposoban, bolestan je. Bio je u Toponici, pokušao je samoubistv­o, ima sve u dokumentac­iji i po mom mišljenju procesno nije sposoban. Čak postoji bojazan da ne pokuša samoubistv­o opet - kaže Cukavac. B. J nijedne izjave oštećenih u SAD na osnovu čega bismo mogli da utvrdimo da je to zaista ono što se njima stavlja na teret. Jedino što se navodi jesu informacij­e od istražitel­ja kojima je opisano da su programeri prevarili više građana Severnog Teksasa za novac. Mi tvrdimo da niko ne može da bude optužen na osnovu informacij­a i moraju da postoje dokazi koji treba da potvrde navode iz informacij­a. Takođe, nije nam dostavljen­a ni optužnica koja je protiv okrivljeni­h podignuta 7. jula u SAD - kaže naš sagovornik, i dodaje da su programeri­ma prilikom hapšenja oduzeti računari i računarska oprema.

ZAPLENJENI RAČUNARI

- U ovom slučaju nije ispunjena ni pretpostav­ka koja je potrebna za izručenje, a to je da je delo izvršeno van granica Srbije. U slučaju ovde okrivljeni­h delo za koje se sumnjiče, ako je izvršeno,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia