Blic

Monfis i Svitolina: Đoković je broj 1

Prvi teniser sveta je bio ubedljiv na startu Rolan Garosa, a danas ga u drugom kolu očekuje duel sa Litvancem Rikardsom Berankisom.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

GAEL MONFIS I Elina Svitolina analiziral­i su poslednjih nekoliko nedelja u životu Novaka Đokovića. Oni su nedavno pokrenuli emisiju u kojoj se bave teniskim aktuelnost­ima.

- Moramo da pričamo i o GOAT-U, koji je oborio rekord sa 36 osvojenih masters titula. Prethodno je doživeo nezgodu na US Openu i mislim da se odlično pokazao u Rimu kako bi svima pokazao da je najbolji. Veoma je tužno bilo, mnogo nesrećno to što mu se desilo. Ljudi su samo pričali, ali ja se njemu divim jer nije dopustio da to dopre do njega i poremeti ga. On je definitivn­o broj 1 i teniski GOAT - smatra Monfis. Celu godinu je analiziral­a i Ukrajinka:

- Ono što volim kod Novaka i što mnogi mogu da nauče od njega: GOAT kao što je Novak sve to može da blokira, a to nije uopšte lako. Iskreno, to je maltene nemoguće, a on je to uspeo. Titula u Rimu je još jedan razlog zašto bi njega trebalo staviti na sam vrh. To što je on pokazao je bilo neverovatn­o - dodala je Svitolina. 

Novak Đoković kaže da za favorita ne postoji ništa opasnije od prvog kola na grend slem turniru. Najbolji teniser sveta je zato ozbiljno shvatio dan na poslu i ekspresno je počistio Šveđanina Mikaela Imera sa 6:0, 6:2, 6:3. Očekivalo se da Đoković udari prvu recku u Parizu, ali ovo je bilo prebrzo i previše dobro čak i za njegove standarde.

- Iznenađen sam što je prvi set bio 6:0. Baš sam srećan zbog toga. Videli smo već dosta iznenađenj­a na startu, a naučio sam i lekciju iz meča koji je Medvedev odigrao sa Fučovičem. Zato mi je bilo važno da meč završim brzo i da Imeru ne dozvolim da mi pokvari dan - kaže Đoković.

Važnije od pobede je činjenica da se Novak lako privikao na jesenje uslove u Parizu.

- Dosta skraćenih loptica? Teniseri na šljaci vole da igraju sa osnovne linije. Uobičajeno je da loptica odskoči više, ali ne i sada. Sve se promenilo. Loptica brzo pada i odlučio sam da često igram dropšotove. Zadovoljan sam procentom osvojenih poena i mislim da ću ovaj udarac da koristim često. Loptice su drugačije, šljaka

 ??  ??
 ??  ?? monfis i svitolina su oduševljen­i novakom
monfis i svitolina su oduševljen­i novakom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia