Blic

Prišao žrtvi u punoj kafani i izrešetao je

- A. Ž. A.

MARKO ĐORĐEVIĆ (33), osumnjičen da je 18. aprila 2018. u jednom klubu u Beogradu ubio Luku Radulovića (37), izručen je iz Francuske Srbiji.

Đorđević je, uz najveće mere obezbeđenj­a, sproveden iz Francuske, gde je 13 meseci bio u ekstradici­onom pritvoru, nakon hapšenja u avgustu 2019. godine u letovališt­u Mužin u blizini Kana. Pritvor mu je određen ranije, pa je odmah upućen u Centralni zatvor.

Đorđević se tereti 18. aprila 2018. na privatnoj proslavi

u jednom beogradsko­m klubu prišao Raduloviću i u njega ispalio nekoliko hitaca, a zatim mirno izašao iz lokala. Mediji su pisali da su se njih dvojica nekoliko meseci pre toga potukli u drugom beogradsko­m lokalu, i da je iz tog okršaja pesnicama Radulović izašao kao pobednik. Đorđević navodno to nije mogao da mu oprosti i osvetio mu se.

Odmah posle zločina Đorđević je pobegao iz Srbije, a mediji u Francuskoj su pisali da ga je policija locirala tako što je pratila njegovu ženu i blizance. Navodno, boravili su u luksuznoj vili u blizini Kana, u kojoj su mu i stavljene lisice.

Đorđevića je samo četiri meseca pre ubistva u beogradsko­m klubu Apelacioni sud u Beogradu pravosnažn­o oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića u incidentu koji se dogodio 8. januara 2012. ispred splava “Amsterdam” u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenj­e. Ubijeni Radulović javnosti je postao poznat 2017. kada je automobilo­m isekao kolonu u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić, na Topčidersk­oj zvezdi. U kolonu je tada uleteo “bentlijem” koji se vodio na bivšeg fudbalera Ivicu Dragutinov­ića.

Osumnjičen­i za ubistvo Radulovića uhapšen je u Francuskoj, nakon čega je proveo 13 meseci u ekstradici­onom pritvoru. Juče je izručen Srbiji.

 ??  ?? ubijeni luka radulović bio je poznat policiji odranije
ubijeni luka radulović bio je poznat policiji odranije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia