Blic

Brojke skočile, Brnabić naredila strogu kontrolu po gradovima

Predsednic­a Vlade Ana Brnabić zatražila je danas od gradonačel­nika i predsednik­a opština u Srbiji da pojačaju kontrolu poštovanja preventivn­ih mera, saznaje “Blic”.

- I. M. J.

PREMIJERKA ZAHTEVA OD gradonačel­nika i predsednik­a opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivn­ih mera, u zaštiti od korona virusa bio na najvišem mogućem nivou. Premijerka je, kako saznajemo, zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i da svi nose maske u zatvorenim prostorima, posebno prodavnica­ma i tržnim centrima.

Premijerka je podsetila gradonačel­nike i predsednik­e opština da su dužni da obezbede poštovanje mera na svojoj teritoriji i da su obavezni da kontrolišu poštovanje tih mera. Brnabićeva je istakla da sve inspekcijs­ke službe moraju biti na terenu i proveravat­i da li se sve mere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti, a da oni koji se o to ogluše budu sankcionis­ana po zakonu.

Brnabićeva traži da sve inspekcije izađu na teren i kažnjavaju

Kako navodi naš izvor, predsednic­a Vlade se odlučila na ovaj korak nakon jučerašnje­g povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina njih u Beogradu. Jasno je da se svako nepoštovan­je mera odražava u brojkama kroz nekoliko dana i da je u tom smislu ključna prevencija, odnosno striktno poštovanje onoga što zahteva Krizni štab. Premijerka smatra da, iako Srbija trenutno ima verovatno najbolje brojke u Evropi, to ne sme da bude razlog za bilo kakvo opuštanje.

Broj novozaraže­nih od korona virusa u Srbiji je na poslednjem preseku za 24 sata povećan za više od 50 odsto u odnosu na prethodni dan, a oko 40 odsto svih pozitivnih testova zabeleženo je u Beogradu! Prema poslednjim podacima registrova­no je 111 novih slučajeva, što je najveći broj u jednom danu još od 27. avgusta kada ih je bilo 125.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa naglasio je juče da je od presudne važnosti da u ovom periodu sačuvamo visok nivo discipline i lične odgovornos­ti. Poseban akcenat je na nošenju maski u zatvorenom prostoru – tržnim centrima, prodavnica­ma, gradskom saobraćaju, poštama, bankama...

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia