Blic

BOKSERSKI SPEKTAKL NA TRGU

Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru utakmicu, snažno do poslednjeg napada, čime bismo sebi dali šansu da u Turskoj dođemo do rezultata, kaže trener Saša Obradović.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

VEČITI RIVALI CRVENA zvezda i Partizan u subotu od 19 sati posle 26 godina ponovo će odmeriti snage u boksu. Bokserski savez Srbije na Trgu republike u Beogradu oživeće spektakl iz sedamdeset­ih godina prošlog veka. Takođe, bokserski derbi biće prvi prenos na novom kanalu „Arena fight“na Televiziji “Arena sport”.

- Veliki udeo u promociji boksa ove i protekle takmičarsk­e sezone imala je upravo TV „Arena sport“koja je bila uz Bokserski savez. Vratili smo Superligu Srbije na televizijs­ke ekrane, što je bio jedan od ključnih zadataka u ovom projektu. Kroz direktne TV prenose Bokserske lige Srbije ponovo smo našim građanima vratili svest o postojanju i snazi ovog sporta na našim prostorima, koji je nekada, pre 40 i 50 godina bio jedan od najpopular­nijih sportova, gde se tražila karta više na svim manifestac­ijama - izjavio je predsednik BSS Nenad Borovčanin. 

Crvena zvezda sa Fenerbahče­om u Evroligi ima skor 2:8. Ali, to je iz perioda kada je strašan klub iz Istanbula vodio Željko Obradović. Čak i tada, crveno-beli su uspevali da naprave iznenađenj­e, pa ne vidimo zašto se to ne bi dogodilo i večeras (19.45), kada je na klupi debitant Igor Kokoškov, dok Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa prepolovlj­enim budžetom.

- Nikada se ambicije nisu krile i uvek su se znale. Mi uvek želimo da budemo deo Evrolige. Zna se kako se do toga dolazi. U Evroligi mi se svake godine čini da je nekako jače takmičenje i neke prošlogodi­šnje ekipe koje su možda bile malo potčinjene, sada su bolje. Velike ekipe su ostale velike, sa najboljim i najvećim budžetima i najvećim igračkim imenima. Mi smo tu i uvek imamo način na koji ćemo da igramo i da pobeđujemo, kao i da gubimo. Uvek mora da postoji neki ponos što se toga tiče i da dostojno reprezentu­jemo klub za koji nastupamo - rekao je trener Saša Obradović.

Navijači Crvene zvezde su nestrpljiv­i da vide kako u zvaničnom meču funkcioniš­e ekipa koja je pretrpela dosta izmena. Klub sa Malog Kalemegdan­a je ostao bez sedmorice stranaca i tragično nastradalo­g Majkla Odža, ali utisak je da trener Obradović sada ima snažniju udarnu bekovsku trojku nego njegovi prethodnic­i prošle sezone. Džordan Lojd, Kori Volden

CRVENA ZVEZDA JE SAMO DVA PUTA U DESET MEČEVA USPELA DA POBEDI SLAVNI FENERBAHČE, ALI NIKADA VAN BEOGRADA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia