Blic

SABLASNO JE BEZ NAVIJAČA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

i Lengston Hol mogu da sruše svakog protivnika u Evroligi.

- Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavn­o nema svoje uporište u činjenicam­a. Pripremali smo se tokom leta u novim kovid okolnostim­a, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još spreman, ekipa još uvek nije formirana. Bez obzira na sve,

Mečevi Evrolige igraće se bez navijača.

- Stvarno malo sablasno deluje u odnosu na atmosfere u kojima si navikao da igraš, bez obzira na to da li je na domaćem terenu ili na strani. Nije dobro ni za populariza­ciju košarke. Ovaj sport posebnim čine i navijači koji podržavaju svoj tim. Zvezda možda ima i jedne od najboljih navijača u Evropi i uvek su navijači pravili tu neku psihološku prevagu na domaćim utakmicama. I dosta utakmica je sigurno pobeđeno na tu neku podršku i nošenje vernih navijača. Treba se prilagodit­i, treba i pobeđivati. Favoriti imaju veću šansu tu u odnosu na neke „underdogs“timove.

Mislim da situacija ne treba toliko da nas remeti, pravi fokus treba da bude na terenu.

Ono što se dešava oko njega je možda sekundarna stvar - kaže

Obradović.

želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bismo sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata - dodao je Obradović. Simonović, Lazić i Jagodić Kuridža donose preko potrebno iskustvo i tu su kada bude trebalo da se zategne u odbrani. U sezoni pred nama dosta se očekuje i od Ognjena Kuzmića, koji je produžio ugovor do 2023. To znači da je klub stao iza njega i da je trenutak da vrati na terenu. Iskusni centar je imao godinu za zaborav i baš zato bi košarka trebalo da mu pomogne da pokaže kvalitet koji ga je odveo u NBA.

- Novi početak, sada u vrlo specifični­m okolnostim­a, bez publike. Ekipa Fenera je doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla uvek dodatni. Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nov, sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletira­ni kao tim, ali očekujem kao što uvek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionic­e. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja - kaže kapiten Branko Lazić.

Bitna stvar za Crvenu zvezdu je da, konačno, dobije ono što se već sezonama očekuje od Davidovca, Dobrića i Simanića. Trenutak je da na sebe preuzmu više odgovornos­ti, odnosno da se ne zadovoljav­aju sporednim ulogama. Ovo se posebno odnosi na Simanića koji sa 22 godine ne može da bude “biser na koji se čeka”, već jedan od

nosilaca igre. 

Novak je ponovo izgubio samo pet gemova, ovaj put od Berankisa (6:1, 6:2, 6:2). Njegov naredni rival u subotu je Kolumbijac Galan, koji je tek 153. teniser na ATP listi.

Kada je Novak Đoković za 98 minuta pobedio Mikaela Imera, pomislili smo da je to bilo brzo čak i za standarde najboljeg tenisera na svetu. Međutim, prevrarili smo se - Novak je za sat i 23 minuta preslišao Rikardasa Berankisa sa 6:1, 6:2, 6:2 za plasman u treće kolo Rolan Garosa.

Šta god da kažemo o Đokovićevo­j igri, ne bismo preterali. Imao je deset asova, a osvojio je 95 odsto poena na svoj prvi servis. Da budemo precizniji - izgubio je samo dva od 38 poena. Na sve, dodao je 25 direktno osvojenih poena (14 neiznuđeni­h grešaka), a šest puta je oduzeo servis Litvancu koji nije znao šta ga je snašlo u Parizu.

Ovo su možda samo suve brojke, ali je Đoković na terenu izgledao superiorno protiv Berankisa koji ga je dosta namučio pre samo mesec dana na Sinsinati openu. Dobra vest je da je krov na stadionu “Filip Šatrije” ostao otvoren, tako da je Novak pokazao da se fantastičn­o snalazi i kada se ne igra u dvoranskim uslovima, kao što je bio meč sa Imerom.

- I dalje mislim da je važno da što brže završavam mečeve. Kao i u prvom kolu, zadovoljan sam svojom igrom.

Trudio sam se da igram raznovrsno, pogotovo što smo igrali na otvorenom. Da, bio je ovo dobar meč - kratko je rekao Đoković.

Pet izgubljeni­h gemova po meču je Novakov prosek na Rolan Garosu, gde je protiv Litvanca stigao do 33. trijumfa u 2020. godini koja može da bude jedna od najuspešni­jih u karijeri našeg tenisera.

- Nastaviću korak po korak. Uslovi u Parizu se često menjaju, tako da je od početka bilo dosta iznenađenj­a. Važno je da zadržim visok stepen koncentrac­ije i visok nivo igre. Mislim da mogu, pun sam samopouzda­nja i nastaviću da podižem ritam - dodao je Đoković.

Novak ne bi trebalo da ima problema ni u trećoj rundi, gde ga očekuje Kolumbijac Danijel Elahi Galan koji je iznenadio znatno poznatijeg

Tenisa Sandgrena - 6:2,

6:2, 6:3. Đoković nikada nije igrao sa Galanom, koji je tek 153. teniser na ATP listi. Očekivano, Kolumbijac najviše igra na sporoj podlozi a do Rolan Garosa na turnirima je imao skor 2-2. Međutim, u Parizu je uspeo da veže tri trijumfa u kvalifikac­ijama, a pre Sandgrena je slavio protiv Britanca Kamerona Norija.

Realno je da se nadamo da najbolji teniser sveta neće imati većih problema sa Galanom, pa tako možemo da pogledamo i do osmine finala, gde ga očekuje bolji iz duela Čileanca Kristijana Garina i 15. nosioca Rusa Karena Hačanova. Inače, Đoković i Galan će na teren u subotu, dok danas možemo da gledamo Rafaela Nadala protiv Italijana Stefana Travalja, u meču koji, takođe, ne bi trebalo da traje više od 100 minuta. Dosta teži posao očekuje trećeg “kosturaša” i osvjača US Opena Dominika Tima kog očekuje Kasper Rud. Norvežanin je u neverovatn­o dobroj formi i nije autsajder protiv Tima. Jedan od derbija dana odigraće Aleksandar Zverev, koji se provlači od dolaska u Pariz, i Marko Čekinato. 

I dalje mislim da je važno da što brže završavam mečeve na Rolan Garosu. Uslovi u Parizu se menjaju iz dana u dan i želim da budem spreman

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia