Blic

STRANE ZVEZDE KOJE JAVNO VOLE SRBIJU

-

Jedan od najpoznati­jih svetskih glumaca Robert de Niro ne krije svoju naklonost prema Srbima, a najjasnije je to pokazao i tako što je svojoj kćerki dao ime Drina. U svojim intervjuim­a neretko je pričao da se emotivno i moralno već dugo lično oseća kao Srbin, a želja mu je da snimi istorijski film o Srbiji. Još kao student Robert de Niro je putovao po Srbiji i proveo nekoliko nezaboravn­ih dana sa seljacima u jednom šumadijsko­m selu. Ćerku je nazvao Drina i zbog toga jer mu je supruga u vreme trudnoće čitala roman „Na Drini ćuprija“. Naklonost prema Srbima krunisana je prijateljs­tvom sa Novakom Đokovićem.

- Pitaju me zašto volim Srbe? Ko zna, možda imam neke pretke iz Srbije, pa zbog toga - rekao je jednom prilikom slavni glumac De Niro.

Holivudska lepotica Šeron Stoun više puta javno je podržala Srbiju i pokazala da je prijatelj našeg naroda.

- Rođena sam u Midvilu, u blizini Pitsburga. U komšiluku su stanovali i Milica i Dušan. Moji roditelji Džo i Doroti poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije. Družili su se i zajedno radili u obližnjoj fabrici smole i lepka - objasnila je u jednom intervjuu. Komšinica Milica ubedila je Šeron da se prijavi na takmičenje za mis, čime je i počela njena uspešna karijera, a glumica tvrdi i da su Dušan i Milica najzaslužn­iji što se njen rođeni brat iščupao iz kandži droge. Simpatije prema Srbiji pokazali su javno i Majkl Daglas i Džoni Dep, koji je na poziv Kusturice boravio u Srbiji pre par godina, a onda i prošle godine ovde snimao film “Minamata”

- Slavio sam Srpsku novu godinu, ali i navikao da se sa Srbima pri pozdravlja­nju ljubim tri puta! Posebno mi se sviđa što držite do tradicije i što imate mnogo dobrih i ponosnih ljudi. Naravno, šljivovicu obožavam - izjavio je Dep kada je posetio Kusturicu na Mećavniku.

Inače srpskim pasošom mogu da se pohvale i slavni glumci Stiven Sigal i Ralf Fajns.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia