Blic

Polomljen mi je nos, a samo sam htela da pomognem detetu

- SLAĐANA VUKAŠINOVI­Ć

Fizičke povrede su užasne, ali od svega je gore što psihički još ne mogu da se oporavim - kaže u ispovesti za “Blic” A. M. (49) koju je 24. septembra brutalno napao M. M., radnik obezbeđenj­a jedne prodavnice u Novom Beogradu, a snimak tog incidenta šokirao je javnost.

Ženu koja boluje od epilepsije M. M. je divljački udario glavom, nakon čega je završila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđeni prelom nosa, hematomi na glavi i druge teške telesne povrede. Nakon što je primila zverski udarac, ona je pala na beton i izgubila svest.

- Pored teških telesnih povreda koje sam zadobila, prelom nosa sa dislokacij­om, hematomi na glavi i rasečene usne, psihički još uvek ne mogu da se oporavim i ta scena, kao iz nekog lošeg filma, mi se noćima vrti u glavi. Kobne večeri slučajno sam se zadesila ispred prodavnice i prišla sam da pomognem detetu koje je bilo samo. Pitala sam ga gde su mu roditelji, a dete mi je reklo da su u supermarke­tu i da ih čeka. Na moje pitanje da li želi

Ženu koja boluje od epilepsije M. M. je divljački udario glavom, nakon čega je završila u Urgentnom centru

da ih potražimo, dete je potvrdno odgovorilo i ja sam pokušala sa njim da uđem u supermarke­t priča A. M. i dodaje da joj je tada prišao radnik obezbeđenj­a M. M. i drsko joj se obratio.

Prema njenim rečima, rekao joj je da brine svoju brigu i ostavi dete.

- Ja sam mu odgovorila da želim samo da pomognem, ali mi je on tada uputio niz pogrdnih reči - kaže A. M.

Dodaje da je nakon kraće rasprave, radnik obezbeđenj­a krenuo ka njoj i svom snagom je udario glavom.

- Pala sam i onesvestil­a se, a kada sam došla svesti, pored mene su bili ljudi koji su pokušali da mi pomognu. Završila sam u Urgentnom centru sa teškim telesnim povredama. Te povrede će se sanirati, ali one psihičke koje sam doživela verovatno će ostati za ceo život - rekla je A. M.

Kako je dodala, ona će pravdu potražiti na sudu. Uplašena je jer je, kaže, njen napadač samo prekršajno kažnjen sa 15.000 dinara, te da ne zna kakav to signal može da bude drugim poput njega koji pomisle da smeju tako brutalno da reaguju.

Njen punomoćnik, advokat Dejan Ćasić za “Blic” kaže da je iznenađen što nadležno tužilaštvo nije odredilo policijsko zadržavanj­e nakon ovog napada jer se radi o teškim telesnim povredama.

- Tužilac je najpre ovo delo okarakteri­sao kao prekršaj iako se iz video-snimka vidi brutalnost napada radnika obezbeđenj­a, i to prema ženi koja je fizički znatno slabija od njega. Međutim, tužilac ne nalazi osnov da se isti zadrži u pritvoru u trajanju od 48 sati, već ga pušta na slobodu, a

sud mu i izriče novčanu kaznu od 15.000 dinara. Pitam se šta je potrebno da bi se pritvor odredio ako ne za teške telesne povrede koje su oštećenoj A. M. nanete, što se vidi i iz lekarskog izveštaja gde se konstatuje prelom nosa sa dislokacij­om, hematomi na glavi i druge povrede. Moram da napomenem da je policija savesno obavila svoj posao i da je obnovila slučaj i sa promenom tužioca posle nekoliko dana podneta je krivična prijava i napadač je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda - kaže Ćasić.

Inače, iz tužilaštva su za portal “Telegraf” naveli da oštećena nije odmah dostavila listu povreda, pa nije moglo da bude utvrđeno da li je i kakve povrede zadobila.

- Ukoliko su nanesene lake telesne povrede bez oruđa, nekog sredstva ili oružja, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi. Kako je policija od oštećene dobila izveštaj o povredama tri dana posle prijave događaja, tek tada je ustanovlje­no da se radi o teškoj telesnoj povredi, što je referisano tužiocu i naloženo je da se podnese krivična prijava kažu iz Tužilaštva.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NASILJE SU SNIMILE NADZORNE KAMERE OBJEKTA
NASILJE SU SNIMILE NADZORNE KAMERE OBJEKTA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia