Blic

Milica: Prelomni trenutak su bile OI u Riju

Da sam tada osvojila zlato, mislim da bi me pre stiglo zasićenje. Ovako sam naredne godine osvojila svetsko zlato - rekla je olimpijska šampionka iz 2012.

- JELENA MEDIĆ

Kada se dve šampionke kao što su Ivana Španović i Milica Mandić susretnu, onda nastane intervju pun smeha. Njih dve su imale razgovor za Instagram Olimpijsko­g komiteta Srbije, a kao što to obično biva, jedna je morala da postavlja pitanja, a druga da odgovara na njih. Ulogu novinara ovoga puta je preuzela Ivana, a Milica je strpljivo i veoma kreativno odgovarala na ista.

Milica se setila susreta sa medijima na početku karijere.

- Tada nisam bila toliko priviknuta na snimanja. Mislim da sam prvi intervju dala 2008. godine posle juniorskog Svetskog prvenstva. I relativno skoro sam videla taj snimak, te uopšte nisam bila srećna jer te rečenice... Ne mogu da kažem da je bilo klinački, ali ako te neko pita o takmičenju, ne možeš da kažeš: „Uuuu, bilo je dobro!” - rekla je Milica kroz osmeh i nastavila: - Ali nema veze, sve ima svoju čar.

Ivana se nadovezala:

- Meni je smešno kada pustim neke skorašnje snimke, a onda posle njih odgledam neke od pre 15 godina. Tada sam na svako pitanje odgovarala sa: „Da li možete da mi ponovite pitanje?” ili samo kažem: „Da”, odnosno: „Ne”. Jedva sam otvarala usta.

Španovićev­u je interesova­lo kako Mandićeva provodi ovu 2020. koja nam je svima okrenula živote naopako.

- Meni je stvarno pala teško

Obe su bile saglasne da ih posebne emocije obuzmu kada slušaju himnu

cela ova godi- n a jer sam planirala da završim karijeru posle Olimpijski­h igara u Tokiju, a sada mi se ceo život okrenuo i nadovezuje se jedna stvar za drugom. Spas sam pronašla u treningu, u teretani, tako sam ubijala vreme. Do pojave svega ovoga, navikla sam na dva treninga dnevno, na putovanja svakog vikenda... I onda odjednom, tri dana moram da budem u kući - istakla je Mandićeva.

Ali...

- Dobili smo vikende slobodne skoro celo leto i prvi put sam bila na moru dve nedelje. Mislim da se to nikada do sada nije desilo. Iskoristil­a sam ovo vreme za neke stvari koje do sada nisam mogla da radim, ali sada smo pojačali tempo, došli su nam Brazilci i dosta jako treniramo. Treba mi da se nešto dešava, pa mi se sada ovo sviđa. Nadam se da ćemo makar jedno takmičenje do kraja godine da imamo, priča se o nekom EP, ali ništa nije sigurno kao ni u svakom sportu. Olimpijska šampionka iz Londona 2012. izdvojila je Igre u Riju pre četiri godine kao prelomni momenat u karijeri.

- Osoba sam koja sebi teško prašta, a baš sam teško oprostila sebi OI u Riju. Tada sam stvarno bila vanserijsk­i spremna, ali jednostavn­o ono što sam imala u sebi nisam mogla da pružim na takmičenju. Nakon Igara sam još tri ili četiri meseca zamerala sebi kako sam i šta uradila.

Međutim, kao i uvek, nakon lošeg perioda dođe dobar.

- Ušla sam u 2017. sa željom da osvojim svetsko zlato. Rekla sam psihologu: „Kaži šta treba da radim. Ako treba svaki dan da se viđamo, OK!” Onda su se desile povrede, privatni problemi i ja sam otišla na SP sa nula vere u sebe. Deset dana pred start SP sam tek počela da treniram kako treba. Sve je bilo jako teško, a svaka borba na SP mi je bila na život i smrt. I kada sam ušla u polufinale, sela sam i počela da plačem. Toliko emocija, to sam želela, da budem tu, a nisam bila svesna da sam dotle stigla. Došla sam kući, prespavala, rekla sebi da je sutra novi dan i da imam još dve borbe i treba da budem za stepenik bolja nego što sam bila dan pre. Tako da mislim da je Rio bio presudan u tome. Da sam 2016. odbranila zlato, mislim da bi me pre stiglo zasićenje. Ovako sam naredne godine osvojila svetsko zlato - zaključila je Milica Mandić. 

 ??  ?? BRAZIL I LONDON SU MILICI MANDIĆ PROMENILI ŽIVOT
IVANA ŠPANOVIĆ JE U RAZGOVORU SA MILICOM MANDIĆ BILA U ULOZI NOVINARKE
BRAZIL I LONDON SU MILICI MANDIĆ PROMENILI ŽIVOT IVANA ŠPANOVIĆ JE U RAZGOVORU SA MILICOM MANDIĆ BILA U ULOZI NOVINARKE
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia