Blic

PODVIG Tim lekara VMA u poslednji čas spasao život mladiću ĐORĐE JE IMAO UDES, ŠANSE DA PREŽIVI SU BILE JEDAN ODSTO

- VLADIMIR LOJANICA

PROGNOZE DA ĐORĐE PREŽIVI BILE SU POVREDAMA MINIMALNE, RADILO SE O TEŠKIM

OD KOJIH JE SMRTNOST PREKO 95 ODSTO

Nije gubila veru porodica Milićević iz Kostojević­a kod Bajine Bašte da će njihov sin i brat Đorđe pregrmeti teške povrede pankreasa ni kada su im lekari saopštili da su šanse da on preživi male. Manje od jedan odsto. Verovali su u profesora dr Bratislava Trifunović­a i njegov tim sa VMA u čijim rukama je bio Đorđev život.

Danas, kada se on oporavlja i kada ga očekuju kod kuće, Đorđevi najmiliji kažu da se čuda ipak dešavaju kada pacijent stigne u ruke vrhunskog lekara i zahvalni su mu neizmerno. Takođe i lekarima iz Užica koji su Đorđa dva puta operisali pre nego što je prebačen u Beograd.

U noći između 15. i 16. avgusta vozeći kroz rodne Kostojević­e, Milićević, mašinski inženjer zaposlen u jednoj firmi u Bajinoj Bašti i trubač koji svira u porodičnom orkestru, izgubio je kontrolu nad vozilom koje je sletelo s puta i prevrnulo se na krov. Udes je video njegov kum i pozvao komšiju koji je povređenog vozača izvukao iz olupine. Svestan, ali u teškom stanju, prebačen je u Opštu bolnicu Užice, gde je odmah operisan.

- Užički hirurzi sanirali su mu unutrašnje krvarenje i izveli intervenci­ju na jetri. Posle dva dana, Đorđe je opet operisan, ovoga puta na debelom crevu koje mu je skraćeno. Posle druge operacije dr Dragan Damjanović nam je objasnio da postoji sumnja na povredu pankreasa koja spada u najteže povrede i da bi najbolje bilo da bude prebačen u Beograd - priča za “Blic” Petar Milićević, Đorđev brat.

Porodica je, kaže, želela da Đorđe nastavi lečenje na Vojnomedic­inskoj akademiji, te je njihov ujak, objašnjava, stupio u kontakt sa profesorom Bratislavo­m Trifunović­em, hirurgom iz ove ustanove. Milićevići su saznali da je dr Trifunović na bolovanju zbog virusa korona i da će ponovo početi da radi 2. septembra, tri dana posle tog razgovora. - Čim se prof. Trifunović vratio na posao, kontaktira­li smo s njim i mi i dr Damjanović. On nam je objasnio proceduru prijema koja je brzo završena i Đorđe je već sutradan, 3. septembra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia