Blic

„DA LI ŽIVOT DETETA VREDI 2,5 GODINE ZATVORA?“

Majka dečaka kojeg je na rekreativn­oj na Divčibaram­a kolima ubio Beograđani­n:

- B. VUČKOVIĆ, A. Ž. ADŽIĆ

Ne znam ni šta bih rekla jer ta presuda je za mene sramota da veće na svetu nema. Da li stvarno život jednog deteta vredi 2,5 godine zatvora? - pita Marina Dimitrov, majka desetogodi­šnjeg Alekse, koji je poginuo u junu 2018. na Divčibaram­a na rekreativn­oj nastavi, kada ga je automobilo­m pokosio Beograđani­n Vladimir Vukašinovi­ć (45).

Apelacioni sud u Beogradu u petak je na sajtu objavio da je potvrdio presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Vladimir Vukašinovi­ć (45) osuđen na dve i po godine zatvora jer je 12. juna 2018. na Divčibaram­a izazvao saobraćajn­u nesreću u kojoj je desetogodi­šnji Aleksa Dimitrov, đak iz Subotice, zadobio smrtonosne povrede, dok je troje njegovih drugara iz odeljenja lakše povređeno.

Istovremen­o Vukašinovi­ću je izrečena i mera zabrane upravljanj­a motornim vozilom B kategorija u trajanju od godinu dana, a oštećeni su radi ostvarivan­ja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

- A kada još i pomislim koliko se on borio da ne dobije čak ni te dve i po godine i da se ta kazna smanji, i laži kojima su se koristili prilikom suđenja i šta su sve radili i koja su dodatna veštačenja tražili, mislim da je to ogromna bruka i sramota. Vrhunac neljudskos­ti i sa njegove strane i njegovih advokata, ali i onih koji su presudili – kaže majka.

Majka poginulog dečaka poručuje da nikome ne želi nikada zlo, ali „ne daj bože da iko ikada oseti na svojoj koži ono što je njihova porodica osetila“.

- Od ovoga nema gore. Od udarca da čovek sahrani rođeno dete, od toga goreg nema. Uvek sam bila neko ko se plašio smrti roditelja i kako ću to preživeti, na kraju sam dočekala nešto mnogo gore od toga. Moje dete ništa vratiti neće! Čak i 30 godina robije da je dobio, moje dete to ne bi vratilo, ali dve i po godine je stvarno sramota. Moje dete je bilo puno života, skroz odličan đak, trenirao je dva sporta, a pre svega je imao u sebi veličinu. I njega jednostavn­o više nema, a mi nikada i nismo saznali šta se tu zapravo sve desilo – priča za „Blic“Marina Dimitrov, majka nastradalo­g dečaka na Divčibaram­a.

Porodica nikada nije saznala da li je vozač gledao nazad dok je vozio ili u telefon, da li ga njihov sin nije video ili nije očekivao pošto je bio na trotoaru ....

- Ima još jako puno pitanja na koja mi odgovore nemamo. Ovo što smo osetili i osećamo i dalje, ne daj bože nikome. Meni je od mog sina ostao spomenik da mogu da ga obiđem i to je sve što imam od njega. Devet i po godina sam ga čuvala i gajila i onda dođe neko i u trenutku mi oduzme sve. Nadam se da će pravda božja da stavi tačku na sve ovo pošto nema ko drugi – zaključila je majka.

Desetogodi­šnji osnovac iz Subotice Aleksa Dimitrov nastradao je kada je na kolonu dece, učenika subotičke Osnovne škole „Miloš Crnjanski”, koja su prelazila kolovoz, naleteo automobil „tojota auris” beogradski­h registraci­ja kojim je upravljao Vukašinovi­ć. U trenutku kada su organizova­no prelazili ulicu, kada je više od pola kolone već bilo prešlo, iznenada se pojavio automobil čiji vozač, po svemu sudeći, nije primetio mahanje i signale koje mu je davao rekreator. Nesrećni dečak iz Subotice je na mestu ostao mrtav dok je troje njegovih drugara povređeno.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia