Blic

ALMERIJA UZELA SADIKA

- EKIPA “BLICA”

Crno-beli su dobili pet miliona od transfera, a novac će odmah da bude uplaćen na račun kluba iz Humske.

Partizan je juče proslavio 75 godina od osnivanja, ali atmosfera u Humskoj nije bila slavljenič­ka. Tačnije, nije bila negde do sredine dana, kada je Umar Sadik prodat Alemeriji.

Sad, pitanje je da li bi crno-beli trebalo da slave jer je najbolji strelac otišao u drugu ligu Španije, i to za pet miliona evra, odnosno trećinu cene koju je Partizan tražio pre samo dva meseca.

Dobra vest je da će novac odmah da bude uplaćen na račun kluba, a u slučaju da se Almerija domogne Primere, crno-beli će dobiti još tri miliona evra. Takođe, ako Sadik postigne određen broj golova, transfer bi mogao da se popne na devet miliona.

Sadik je u Partizan stigao u julu 2019. godine, prvo je bio na pozajmici, a potom je otkupljen za obeštećenj­e od 1,7 miliona evra. To se ispostavil­o kao odličan poslovni potez kluba iz Humske. Sadik je odigrao 51 utakmicu u crno-belom dresu i postigao 23 gola.

Prodaja i dobijen novac bi trebalo da pokrenu Partizan, koji je odigrao samo 1:1 sa Metalcem. Crno-beli su tako i treći put kiksnuli u Superligi, a pre toga su eliminisan­i u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope. Trener Aleksandar Stanojević je samo nakratko konsolidov­ao ekipu koja je u Gornjem Milanovcu imala 1:0 i igrača više, da bi se na kraju “zadovoljil­a” samo bodom.

- Razočarava­jući rezultat za nas. Imali smo vođstvo, morali smo ranije da završimo utakmicu. Nismo dovoljno kvalitetno ušli u prvo poluvreme. Metalac igra dobar fudbal, stvorio je jednu situaciju i postigao gol - rekao je Stanojević.

Partizan je sakupio sedam od maksimalni­h 12 bodova

nstanojevi­ć nije uspeo da podigne kvalitet igre partizana sa novopečeni­m superligaš­ima, što nije dobra uvertira za naredno kolo i večiti derbi. Jer, novi neuspeh 17. oktobra značio bi i opraštanje od šampionski­h ambicija već na trećini prvenstva.

Utisak je i da je uprava zakasnila. Već na startu je bilo jasno da Partizan nema igru. Izgubljena su dva meseca, izgubljena je Evropa, kao i sedam bodova.

Postoji i opasnost da se trener Stanojević izgubi, a to bi bilo previše za crnobele, kojima preti sezona bez trofeja.

 ??  ?? sadik bi danas trebalo da zvanično potpiše za almeriju
sadik bi danas trebalo da zvanično potpiše za almeriju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia