Blic

Za svaki resor po nekoliko kandidata

-

MEDIJI SU DO sada “sastavili” više vlada, s tim što su neke od aktuelnih ministara “videli” u većini tih slagalica, uključujuć­i Sinišu Malog, Zoranu Mihajlović, Branislava Nedimovića, ali i Maju Gojković, Gorana Vesića, Marka Čadeža.

Ministarka za evropske integracij­e Jadranka Joksimović je jedno vreme bila viđena za smenu jer nema naročite rezultate. Kako saznajemo, nju bi mogla da zameni Suzana Grubješić, nekadašnja potpredsed­nica vlade za evropske integracij­e.

Kada je reč o Ministarst­vu kulture, izvesno je da Vladan Vukosavlje­vić neće ostati ministar. Na to mesto kao prvi kandidat je prethodnih nedelja pominjana dosadašnja predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojković.

Aleksandar Vulin nedavno je izjavio da što se njega tiče više ne mora da bude ministar i da bi se u slučaju da se povuče bavio novinarstv­om. Kao moguće zamene pominjali su se Marija Obradović iz SNS, ali i aktuelni ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović, za koga se pričalo da neće ostati u MUP-U.

Donedavno je Zorana Mihajlović važila za nekog ko 100 odsto ostaje u vladi, i to na čelu istog resora, ali kako saznajemo, to više nije izvesno.

Irena Vujović tražila je Ministarst­vo energetike, koje danas vodi socijalist­a Aleksandar Antić, verujući da može da odgovori tom zadatku. Međutim, njoj najverovat­nije neće biti ispunjena želja, ali bi mogla da dobije neko drugo ministarst­vo.

Ministarst­vo trgovine, turizma i telekomuni­kacija više neće voditi Rasim Ljajić, ali će, po svoj prilici, resor preuzeti neko iz njegove stranke. Za sada, kako saznajemo, postoje tri kandidata.

Šta će biti sa aktuelnim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, nije poznato. Na kraju prvog pika korone u javnosti se pojavila informacij­a da bi zamenica direktora “Batuta” Darija Kisić Tepavčević mogla da preuzme zdravstvo. Hoće li Ivica Dačić nastaviti da vodi spoljne poslove, pre svega zavisi od toga hoće li SPS ostati u vladi.

Zbog privatnih razloga ministar privrede neće više biti Goran Knežević, a na njegovo mesto mogli bi da dođu predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ili jedan poznati profesor koji nije član nijedne stranke. Ministri finansija i poljoprivr­ede Siniša Mali i Branislav Nedimović jedini su pored predsednic­e Vlade Ane Brnabić sigurni i nastaviće da vode svoje resore i u narednom mandatu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia