Blic

Advokati hoće da degradiraj­u tužilaštvo

- B.B.

SUĐENJE NEKADAŠNJE­M PREDSEDNIK­U opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom za paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara Žig infa, održano je juče pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Jučerašnje ročište umesto utvrđivanj­a krivice optuženog Simonovića i njegovih saučesnika u paljenju kuće novinara, obeležili su napadi na tužilaštvo i traženje izuzeća postupajuć­eg zamenika tužioca Predraga Milovanovi­ća zbog, kako je odbrana optuženih navela, iznude priznanja krivice policajca Vladimira Mihailović­a.

Naime, na pretresu je saslušan upravnik Okružnog zatvora Zvonko Grulović, kao i advokat Miloš Mitrović, koji je ranije zastupao okrivljeno­g Vladimira Mihailović­a.

Kako je ispričao na saslušanju postupajuć­i tužilac, njegovom bivšem branjeniku obećano je da će dobiti šest meseci kućnog zatvora u zamenu da prizna krivicu, odnosno da kaže da ga je Simonović angažovao da pronađe osobu i zapali automobil novinaru Jovanoviću.

- Mihailović je priznao da ga je angažovao Dragoljub Simonović da zapali automobil Jovanoviću. Zauzvrat mu je Simonović rekao da će da mu žena napreduje u poslu. On je to priznao jer mu je tužilac obećao šest meseci kućnog zatvora i da će posle toga moći da nastavi svoj posao, odnosno da bude policajac - rekao je Mitrović.

Nakon ovoga odbrana je zatražila izuzeće tužioca Milovanovi­ća. Ovaj zahtev odbio je tužilac Drugog osnovnog tužilaštva, pa su advokati zatražili i njegovo izuzeće.

O ovome će sutra odlučivati Više javno tužilaštvo. Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Zvonko Grulović takođe je svedočio pred sudom, a on je negirao navode optuženog Igora Novakovića, a koji je tvrdio da je ranije nezakonito izvođen iz zatvora.

Grulović je ispričao da se u matičnoj evidenciji vidi da okrivljeni nije izvođen iz pritvora.

Upravnik Okružnog zatvora negirao je navode Novakovića koji je tvrdio da je nezakonito izvođen iz pritvora

Kako je “Blic” pisao, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović optužen je da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. On se tereti da je za to unajmio poznanika policajca iz Grocke Vladimira Mihailović­a, koji je našao ljude koji su “odradili posao”. Naime, Igor Novaković našao je čoveka od poverenja Aleksandra Marinković­a koji je bio izvršilac krivičnog dela - 12. decembra 2018. godine bacio je molotovlje­v koktel u garažu kuće u kojoj je novinar Jovanović spavao. Kuća je izgorela do temelja, a samo pukom srećom izbegnuta je veća tragedija.

 ??  ?? dragoljub simonović pred jučerašnje suđenje
dragoljub simonović pred jučerašnje suđenje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia