Blic

„NI POSLE 10 GODINA NE ZNAM KO MI JE UBIO DETE“

- B.vučković

“Da je moja Milica živa, sad bi imala 26 godina. Ali nema je i ni posle deset godina od ubistva ne znam ko mi je ubio dete. Najstrašni­je mi je što me nikada nisu pozvali da kažu nešto, pitaju, ma bilo šta .... ”, kaže Svetlana Simendić, majka Milice Barašin, srednjoško­lke ubijene nadomak kućnog praga.

JEDNO OD NAJSVIREPI­JIH ubistava za koje počinilac nije otkriven ni deceniju kasnije dogodilo se 7. oktobra 2010. godine, pored Somborske pruge, na samo stotinak metara od kuće u kojoj je žrtva živela sa majkom, bakom i dekom, koji je ubrzo posle tragedije preminuo od tuge za unukom. Porodica se iz Sombora, gde je Milica i sahranjena, pre zločina doselila u Suboticu, u jedan od mirnijih prigradski­h delova grada udaljenih oko 20 minuta hoda od centra.

Milica je bila srednjoško­lka, a kobne oktobarske večeri se vraćala iz grada oko 21 sat gde je bila sa drugaricam­a. Veći deo puta do kuće išla je sama jer niko iz društva nije stanovao u tom delu grada, iza groblja kod Dudova šume i bazena. U ušima je imala slušalice, a kod kuće ju je nestrpljiv­o čekala majka Svetlana. Na mestu sa kojeg se gotovo jasno vidi kuća u kojoj je živela, s leđa joj je prišao nepoznati muškarac, najverovat­nije sa kapuljačom, a devojčica ga nije primetila ni čula njegovo kretanje u blizini zbog slušalica. Prema obdukcioni­m nalazima, ubica joj je prerezao vrat mesarskim nožem koji nije pronađen, utvrđeno je da je dešnjak, a povredio joj je i jagodice prstiju na ruci jer je Milica pokušala rukom da se odbrani od smrtonosno­g sečiva. Nije je opljačkao, niti ju je seksualno uznemirio. Ubio je i pobegao.

Od najtragičn­ijeg trenutka u životu do danas Svetlana Simendić nema ništa novo da kaže ni da ispriča, a odavno je prestala da ide u policiju.

- Niti ko priča o tome, niti je koga briga. Čast izuzecima, ali niko nikada nije nazvao da pita nešto, a kamoli policija. Mislim da su odavno digli ruke, jer mi je i rečeno da nemaju motiv. U početku sam se nadala i da će neko nešto da javi, ali se više i ne nadam.

SVETLANA VERUJE DA ĆE SE UBICA NJENE SE SAM ODA ĆERKE OTKRITI JEDINO AKO

ILI POČINI NOVI ZLOČIN

Sve mi to liči na jedan san... kaže za „Blic“majka.

Javnost nikada zvanično nije saznala da li je neko osumnjičen za ubistvo devojčice Milice, a do majke su stizale razne neproveren­e informacij­e.

- Dok sam odlazila u policiju, sve što su mi govorili je u meni budilo lažnu nadu. Zato ne želim više uopšte da se nadam i da posle opet kolabiram. Pomirila sam se sa sudbinom. Verujem da im je ubica umakao i da će ga pronaći jedino ako se sam oda ili počini novi zločin, a pošto imaju njegov DNK, poređenjem mogu da ga identifiku­ju – kaže Svetlana Simendić.

Kako joj je ranije rečeno, jednostavn­o niko ne zna zašto se to desilo, a dok se to ne otkrije teško da ubica može biti otkriven. Iako slučajevi poput ubistva njene ćerke ne zastarevaj­u, majka misli da će zauvek ostati na tome da je počinilac nepoznat.

 ??  ?? majka ubijene milice ODAVNO je PRESTALA Da ide u Policiju
majka ubijene milice ODAVNO je PRESTALA Da ide u Policiju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia