Blic

VELJKO BI U ELITU SA SOMBOROM

-

Veljko Ražnatović, najbolji srpski kruzeraš, odavno je zadužio dres Bokserskog kluba Sombor i predvodiće tim sa severa Srbije u pohodunati­tulušampio­na.ekipa na čelu sa trenerom Stojanomkn­eževićemvr­edno radi ovih dana i sprema se za start takmičenja. - Veliki izazov za mene je što ću boksovati za Sombor u Prvoj ligi Srbije. Zahvaljuju­ći podršci grada i gradonačel­nika Sombora, kao i sponzorsko­g pula na čelu sa „OTB inženjerin­gom“, imamo odlične uslove da se spremimo za takmičenje sa najboljima.timjekvali­tetan, bićemo spremni da pokažemo zube svima, pa ako se ukaže prilika za titulu - što da je ne iskoristim­o - rekao je Ražnatović posle prijema kod gradonačel­nika Sombora Antonija Ratkovića.

Ženska kadetska reprezenta­cija Srbije ostvarila je drugu uzastopnu maksimalnu pobedu na XIV EP 2020. u Crnoj Gori. Srbija je u Podgorici, u utakmici 3. kola B grupe, savladala Rumuniju sa 3:0, po setovima 25:16, 25:20 i 25:17, posle 71 minuta igre. Još jednu impresivnu utakmicu su odigrale izabranice Jove Cakovića, porazile Rumuniju i napravile važan korak ka plasmanu u polufinale.

Kao i u prvom meču protiv Poljske, kadetkinje Srbije su od prvog poena zaigrale maksimalno koncentris­ano i pitanje pobednika se uopšte nije postavljal­o.

Sinoć su igrale sa Rusijom.

- Protiv Rumunije je bila rutinska pobeda, kvalitet je na našoj strani, treba što pre da zaboravimo ovu utakmicu i idemo dalje kaže selektor Caković.

Jedna od uzdanica ekipe Nina Mandović kaže da ekipa ima još prostora za napredak. - Nadam se da ćemo igrati sve bolje kako turnir odmiče i da ćemo prikazivat­i najbolju igru u narednim danima.

S njom se slaže i Aleksandra Uzelac.

- Uvek možemo bolje, spremaćemo se za naredne mečeve, trenirati koliko možemo u pauzama, nadamo se najboljem. Čestitam svojoj ekipi na igri i borbenosti kaže Uzelac.

Podsetimo, na osnovu odluke Administra­tivnog borda CEV, više se ne igraju kvalifikac­ije za svetska prvenstva, već će plasman na XVII SP 2021. obezbediti šest selekcija sa ovog prvenstva, a naše devojčice su na dobrom putu da to i ostvare.

Sve utakmice sa EP 2020. u Podgorici direktno prenosi TV „Sport klub“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia