Blic

MURINJO: ĐOKOVIĆ JE VIŠE PUTA POBEDIO SA 6:1

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Nemački stručnjak je protiv Aston Vile “izvukao sedmicu”, prvu za engleskog šampiona još od 1963. godine. Solskjer polako može da počne da razmišlja o povratku u Norvešku jer slavni klub sa „Old Traforda“uopšte više ne liči na sebe.

Siti pet, Junajted šest, a Liverpul, čisto da se zna ko je šampion, sedam. Ne, nisu fudbaleri velikih engleskih klubova toliko golova postigli na jednom meču, nego su toliko puta svoje čuvare mreža poslali po loptu. I sve to u prva četiri kola Premijer lige!

Definitivn­o se nešto čudno dešava na Ostrvu? Poznavaoci engleskog fudbala kažu da se kolaps očekivao. Menadžeri Klop, Gvardiola i Solskjer već godinama prodaju iste fazone, toliko da su ih već i deca provalila. Ako ne ide preko Salaha, daj Maneu, ako

KLOPni to ne ide, vrati Salahu, pa opet Maneu... Isto važi i sa De Brujne - Sterling i Rašford - Marsijal kombinacij­ama. Zato i ne čudi da se Klop posle ponižavaju­ćih 2:7 sa Aston Vilom samo smejao u neverici zbog nekih stvari kojima je bio svedok. Nemac je potpisao kapitulaci­ju i sada po ratištu mora da sakuplja ostatke svoje vojske jer u narednom kolu igra gradski derbi sa vodećim Evertonom.

- Mogu da vam kažem samo ono što sam video.

Totenhem je napravio jednu istorijsku pobedu protiv Mančester junajteda (6:1), nakon koje je Žoze Murinjo pohvalio igru svog tima. Imao je i razloga za to iskusni fudbalski trener, kome je ovo jedan od najubedlji­vijih trijumfa. Posle meča se desila i zanimljiva situacija. Murinjo je bio upitan da li se osećao kao Novak Đoković koji često pobedi sa 6:1 (u setu), na šta je Portugalac rekao:

Bila je to utakmica koju je, iz različitih razloga, Vila odigrala dobro i isforsiral­a naše greške. Igrali smo sa kartama koje su nam podelili. Adrijan je pogrešio i to je uticalo na nas, a ne bi trebalo - rekao je Klop.

Liverpul je bio toliko neobjašnji­vo loš, a od trenutka kada je Adrijan, golman broj 2, asistirao za prvi gol Aston Vile, postavljen je ton za ono što je, bez sumnje, bila najgora noć Klopove vladavine. Možda je to imalo i neke veze sa datumom, 4. oktobrom 2015. godine, kada je Klopov put počeo da vijuga prema Mersisajdu. Brendon Rodžers je optušten tog dana posle 1:1 sa Evertonom, Nemac je ustoličen pet dana kasnije.

Crveni su “izvukli sedmicu”

“Ali je Novak to radio puno, puno puta, a nama nije lako da pobedimo na taj način. Pogotovo protiv Mančester junajteda, mislim da se to dešava jednom u životu i karijeri. Igrali smo sjajno, verujem da će ljudi reći kako je Junajted dugo imao igrača manje, ali smo i dugo igrali 11 na 11 i kontrolisa­li utakmicu”, objasnio je Murinjo.

KRIJE DA JE ŠPANSKI GOLMAN NE NIJE DA TO POGREŠIO, ALI SMATRA RAZLOG DA SE TIM RASPADNE

U GVARDIOLA JE ZA ČETIRI GODINE 932 MANČESTER SITIJU POTROŠIO MILIONA EVRA NA POJAČANJA

prvi put još od 1963, a Klop se nada da je to bio samo bag u sistemu. Šta ako nije? Golman Alison Beker će zbog povrede biti van terena četiri nedelje, neki kažu čak i šest. U prevodu, to je ukupno sedam mečeva na kojima će Adrijan da bude na crti.

Kako je Španac krenuo, navijačima samo preostaje da se prekrste i pomole.

Junajted je druga priča. Slavni klub već dugo nema igru, a bez navijača na “Old Trafordu” izgubio je i prednost “teatra snova”. Za razliku od Klopa, Solskjerov­a faca malo toga otkriva. Norvežanin kao da se pomirio sa činjenicom da je već bivši i samo čeka dan kada će da se vrati u Molde. Utisak je da posle 1:6 sa Totenhemom taj trenutak i nije daleko. Mančester junajted je tim u koji više niko ne želi da dođe, a kao spasioci se dovode polupenzio­neri Odion Igalo i Edinson Kavani. Potrebna je jedna dobra, velika metla da se počisti, samo da ne zaborave i ono što je ostalo pod tepihom.

Sitijeva formula “pola milijarde evra po prelaznom roku” prestala je da deluje. Gvardiola je ostao bez Artete, a čini se i volje i želje da bilo šta menja. Postavu vrti kao na “fantaziju” i čeka da De Brujne donese poene. Samo, Belgijancu je dosta da radi i za druge. Jedna njegova slaba partija i Lester na “Etihadu” slavi sa 5:2.

 ??  ??
 ??  ?? adrijan je stao na crtu umesto povređenog alisona
adrijan je stao na crtu umesto povređenog alisona
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia