Blic

MORA DA PADNE

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Druga, i samo bod sa Lidsom (1:1). Španac je upravi ostao dužan Ligu šampiona koju je obećao i na koju je do sada potrošio 932 miliona evra. Da se ispravimo, potrošio je, ali samo na pokušaj.

Finalnog rezultata još nema. 

Na Ostrvu se priča i da Klop polako počinje da plaća cenu jer se odrekao dugogodišn­jeg pomoćnika Željka Buvača, koji je Liverpul napustio neposredno pred revanš polufinala Lige šampiona 2018. godine. Buvač se retko pojavljuje u medijima, ali je za ruski portal otkrio da se više ne čuje da Klopom.

- Nisam mu čestitao titulu. Bio sam srećan zbog Liverpula, zbog navijača, zbog igrača. Ali nisam rekao je Buvač.

On i Klop su sarađivali 17 godina, a Buvač sada gradi karijeru kao sportski direktor Dinama iz Moskve. - Osećao sam se kao da sam menadžer svih tih 17 godina. Radio sam posao menadžera, osim što nisam javno govorio i davao intervjue. Osim toga, imao sam sve funkcije i trudio sam se da utičem na svoj tim koliko god sam mogao da im pomognem da uspe. Ali nije mi bila potrebna takva pažnja. Buvač ističe da je imao sjajne ponude posle odlaska iz Liverpula, kao i da bi razmislio o povratku na mestu trenera ako bi ga zvala Barselona.

- Ne želim sada da budem menadžer. Ako me Barselona pozove, naravno da ću razmisliti, ali inače ne. Kažete da sam ovde samo da bih ostao okupiran i sačekao bolju priliku. Ali da znate kakve sam ponude odbio tokom pauze u karijeri, ne biste to rekli. Ali neću vam reći koji klubovi su me zvali - dodao je Buvač.

CRNO-BELI TRAŽE PRVU pobedu u novoj sezoni, a trener Vlado Šćepanović najavljuje promene u igri.

Drugu godinu zaredom, košarkaši Partizana i Venecije su u istoj grupi Evrokupa. Italijani su u novembru 2019. odneli ceo plen iz Beograda, gde će crno-beli večeras (20.30) pokušati da se revanširaj­u. Novi trener Vlado Šćepanović je “ustao na levu nogu” i posle dva poraza (Huventud i Borac) mladom stručnjaku je potrebna pobeda po svaku cenu.

- Prve utakmice u Evrokupu i ABA ligi su nam pokazale gde se trenutno nalazimo i koji pravac moramo da zauzmemo u budućnosti. Venecija je dobra ekipa, puna iskusnih i kvalitetni­h igrača koji već neko vreme igraju zajedno. U prvom kolu su pobedili Uniks i tako potvrdili da će biti ozbiljan pretendent na visok plasman u Evrokupu. Sa druge strane, mi moramo da odigramo mnogo bolje nego u Badaloni i protiv Borca da bismo zabeležili pobedu - poručio je trener

Vlado Šćepanović. Plejmejker Nemanja Gordić je takođe svestan izazova koji je pred crno-belima. - Znamo šta nas čeka večeras. Venecija igra agresivno u oba pravca i mi ćemo morati da pokažemo mnogo više nego u prve dve utakmice ako želimo da pobedimo. Iako je početak sezone, ova utakmica nam može u velikoj meri odrediti poziciju u grupi, tako da moramo pronaći način da budemo pravi i da upišemo prvu pobedu - poručio je Gordić.

Meč se igra u dvorani “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, bez gledalaca. 

Trener Šćepanović kaže da je za pobedu potrebno da se odigra bolje nego na startu

Najbolji teniser sveta je imao do sada najteži meč, ali je uspeo da pobedi Rusa Karena Hačanova sa sigurnih 6:4 6:3, 6:4.

Posle tri meča u kojima je gubio samo po pet gemova, Novak Đoković je morao da se ubaci u viši stepen kako bi se plasirao u četvrtfina­le Rolan Garosa.

Najbolji teniser sveta je bio bolji od Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:3, 6:4 i u sredu će igrati sa pobednikom duela između Danijela Almalera i Pabla Karenja Buste, koji su se sastali kasno sinoć.

Đoković je protiv Hačanova podigao nivo tenisa u odnosu na početak turnira jer je 15. nosilac protivnik koji može da vam pokvari posao, pogotovo na šljaci.

Ipak, da bi se pobedio Novak, potrebno je više od upornog vraćanja loptice sa osnovne linije. Zato je Hačanov rizikovao, ali mu se to ovaj put nije isplatilo. Đoković je držao visok ritam, a jedino je pao početkom trećeg seta kada je poveo s 2:0, da bi dozvolio ruskom teniseru da osvoji tri uzastopna gema. Međutim, to je bilo sve od Hačanova.

- Sigurno je ovo bio najteži meč do sada. Karen je igrao dobro i zadao mi je dosta problema. Ipak, odigrao sam kvalitetno u prelomnim trenucima - rekao je Đoković.

Inače, prva tema u Parizu je i dalje Aleksandar Zverev, za kog se još ne zna da li je pozitivan na koronu ili je jednostavn­o prehlađen. On je posle iznenađuju­ćeg poraza od sada već najveće senzacije ovog grend slema, Janika Sinera (6:3, 6:3, 4:6, 6:3) poručio “da se danima ne oseća dobro”.

- Potpuno sam bolestan, još posle (prethodnog) meča s Čekinatom. Ne mogu da dišem normalno, kao što čujete po mom glasu. Imao sam i groznicu. Nisam baš u najboljem fizičkom stanju i mislim da je to uticalo na ishod - rekao je Zverev.

Prema korona-protokolu na Rolan Garosu, svaki akter turnira se testira na SARSCOV-2 svakih pet dana. Zverev je dosad bio negativan, ali je poslednje testiranje imao u utorak. Ostaje nejasno da li će posle nedeljne eliminacij­e uraditi test, jer u pravilniku piše da se testiraju samo oni koji se još takmiče, ne i oni teniseri i teniserke koji ispadnu.

ĐOKOVIĆ će U SREDU IGRATI SVOJE 14. ČETVRTFINA­LE NA ROLAN GAROSU, PO ČEMU SE IZJEDNAČIO SA NADALOM

n

 ??  ?? slika sa „vila parka“dugo Će da peče sve navijače liverpula od milera mekintajer­a se očekuje da vodi igru
slika sa „vila parka“dugo Će da peče sve navijače liverpula od milera mekintajer­a se očekuje da vodi igru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia