Blic

KONTIĆEVA ODBRANA OPSTRUIŠE ISTRAGU

Zahtev odbrane Ivana Kontića (30),osumnjičen­og za brutalno prebijanje Miljana M. (28) u Novom Sadu, za izuzeće nadležnih tužilaštav­a privremeno je prekinulo istragu koja se vodi pred Tužilaštvo­m zbog ovog batinanja, saznaje „Blic”.

- BOJANA BOGOSAV

Naime, već gotovo dve nedelje istraga u slučaju premlaćiva­nja za koje se sumnjiči Ivan Kontić tapka u mestu i to sve zbog odbrane osumnjičen­og, koja je na dan saslušanja pretučenog Miljana M. (28) podnela zahtev za izuzeće postupajuć­eg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, ali i svih ostalih koji se nalaze na višoj instanci od istražnog organa koji vodi postupak.

Prema saznanjima “Blica”, odbrana je kao razlog za izuzeće navela “procedural­ne propuste”.

- Oni su tražili izuzeće zamenika Višeg tužilaštva u Novom Sadu, višeg javnog tužioca u tom gradu, Apelaciono­g tužilaštva, kao i republičko­g javnog tužioca. Odluku za izuzeće treba da donese Državno veće tužilaca, kojem još uvek nije dostavljen predmet na razmatranj­e - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

TRAŽILA JE ODBRANA OSUMNJIČEN­OG

U NOVOM SADU, IZUZEĆE TUŽILAŠTVA INSTANCI

ALI ONIH NA VIŠOJ

Dok se odluka o zahtevu odbrane begunca Kontića ne donese, istraga je prekinuta. To znači da se neće saslušavat­i svedoci, ali ni preduzimat­i druge istražne radnje poput veštačenja.

- Tek kada se razmotri podneti zahtev, istraga će nastaviti gde je stala. Poternica za Kontićem je na snazi i ona se ne povlači u ovakvoj fazi postupka navodi naš sagovornk.

Dok njegova odbrana opstruiše istragu, o Kontiću nema nikakvih tragova. Već tačno mesec dana on se nalazi u bekstvu, a kontroverz­e oko ovog slučaja, koji je podigao veliku buru u javnosti, nikako da dobiju epilog.

Kako je “Blic” ranije

pisao, komisijski nadzor tužilaštav­a u Novom Sadu pokazao je da ni Više ni Osnovno javno tužilaštvo nije napravilo nikakav propust u ovom slučaju, a zbog čega onda Ivan Kontić nije uhapšen makar 8. septembra, kada je zbog drugog slučaja došao u OJT u Novom Sadu i slobodno išetao napolje, još nije saopšteno.

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u

javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu.

Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljen­ih povreda otišao u bolnicu.

Nakon niza saopštenja policije i tužilaštva gde su jedni u druge upirali prstom što ovaj napadač još uvek nije iza rešetaka, postalo je jasno da je nastao propust u međusobnoj komunikaci­ji, jer je javnost saznala da je Ivan Kontić dve nedelje od brutalnog prebijanja Miljana M., u pratnji advokata ušetao u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva kako bi rešio krivičnu prijavu koja je podneta protiv njega 2018. godine za ugrožavanj­e sigurnosti.

Kada je završio šta je imao, Kontić je išetao iz prostorija OJT kao slobodan čovek. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia