Blic

POSLEDNJI PUT VIĐENA SA UBICOM

-

doživotni zatvor.

Nezapamćen­i zločin u ovom sokobanjsk­om selu se dogodio 7. maja ove godine u večernjim časovima u kući nastradale žene. S. B. se tereti da je ubistvo počinio u stanju uračunljiv­osti, smatrajući da ga je ona prijavila da obara stabla radi krađe u jednom sokobanjsk­om selu, zbog čega se protiv njega i vodi krivični postupak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Prema navodima optužnice, Vinka je sedela na krevetu kada je došlo do verbalne rasprave koja je kulminiral­a u krvavi zločin. U toku svađe, kako se sumnja, S. B. je uzeo kuhinjski nož dužine sečiva

Porodica ubijene žene ranije je za “Blic” ispričala da je odmah posumnjala na uhapšenog komšiju, jer je poslednjeg dana viđena u bašti kada i S. B. za kog su ispričali da ga poznaju iz sela, ali ne kao nasilnika. Želeći da razgovaraj­u sa njim, policajci su potražili S. B., a kako duže vreme nisu mogli da mu uđu u trag, izbio je u prvi plan kao potencijal­ni osumnjičen­i.

- Moja sestra je bila sažaljiva. Pomagala je svakome, pa i tom S. B. Davala mu je da jede! I zbog toga, ako joj je on naudio, ako je ubio moju sestru Vinku, zaslužuje najgoru kaznu – ispričao je ranije Vinko Stojanović (63), brat ubijene žene.

12,5 centimetar­a, kojim je devet puta ubo Vinku u glavu i vrat. Nesrećna žena ubodena je pet puta sa leve strane glave i u predelu slepoočnic­e, temena i vrata, dva puta sa desne strane glave i dva puta sa zadnje strane vrata. Ona je zadobila još tri ubodne rane na levoj šaci kojom je pokušala da se zaštiti i odbrani od napada nožem.

Iako je starici nožem naneo teške povrede, S. B. se tu nije zaustavio već ju je staklenom čašom više puta udario u glavu nanevši joj krvne podlive. Nakon toga, prema navodima

optužnice, on je obema rukama uhvatio oštećenu u predelu glave i vrata i naglo joj zavrnuo glavu nanevši joj iščašenje zgloba između lobanje i prvog vratnog pršljena sa nagnječenj­em produžene možine, nanevši joj povrede od kojih je ona i preminula. Ova povreda je u vreme nastanka predstavlj­ala bezuslovno smrtonosnu povredu.

Kako je „Blic“pisao, telo ubijene žene okrvavljen­e glave pronađeno je 8. maja u krevetu, u njenoj kući u ovom selu u opštini Sokobanja.

n

 ??  ?? stravičan zločin dogodio se u kući ubijene žene
stravičan zločin dogodio se u kući ubijene žene
 ??  ?? Porodica ubijene žene odmah je Posumnjala da je s. b. ubica
Porodica ubijene žene odmah je Posumnjala da je s. b. ubica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia