Blic

ANDRIĆ KAO NAJVEĆA INSPIRACIJ­A

-

Tokom dugogodišn­je karijere, Stanić je imao prilike da igra mnoge istorijske ličnosti. Ali mu jedan najviše godi, kako po karakteru tako i svim njegovim bićem.

- Najintriga­ntniji mi je ipak Ivo Andrić i pokušavam iznova da proniknem u njegov karakter.

Glumci godinama žive od danas do sutra. Ja sam optimista i smatram da me tek čekaju velike uloge

sa srdačnošću koja je dirljiva i veliku zahvalnost im dugujemo. Verujem da imamo razloga da budemo zadovoljni, ali naravno publika će dati konačni sud i zato s nestrpljen­jem čekam emitovanje serije. Kada smo ga pitali da li je naučio da vozi kamion, Stanić nam je bez puno razmišljan­ja rekao:

- Zar sumnja neko u to?! Na pitanje da li zbog novonastal­e situacije sada više štedi jer zimski period donosi neizvesnos­t snimanja, odgovara:

- Vekovima glumci žive od danas do sutra. Ja sam optimista i nadam se da me tek čekaju velike uloge. Korona je svima donela mnoge preokrete, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Mnogi su imali više vremena

da se posvete porodici i da s njima provedu što više vremena.

- U skladu sa situacijom provodio sam vreme s porodicom. Ono vreme vanrednog stanja sam proveo u kući. Mlađa ćerka je bila sa nama, stariju, koja ne živi sa nama, nisam viđao - otkriva glumac, koji često preispituj­e svoje odluke.

- Uvek i u svakoj prilici, ali ipak sa svešću da se ono što se dogodilo ne može izmeniti i onda u tom preispitiv­anju tragam za pravim potezima koje bih sada ili u budućnosti mogao povući i kompenzova­ti greške.

I dok mnoge njegove kolege kažu da ne bi voleli da im deca krenu njihovim stopama, jer je posao glumca dosta neizvestan, Stanić ima drugačije mišljenje.

- Ja ipak volim i poštujem svoju profesiju i naravno da bih voleo, ako osete potrebu da se bave ovom poslom, da tako i bude - zaključio je glumac. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia