Blic

Zvezda tuži Al Ahli, ali i dalje nudi Bena

Iskusnog Francuza je u Humsku doveo menadžer Milan Biševac, a naslednik Umara Sadika je uzeo dres sa brojem devet.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

CRVENA ZVEZDA JE završila sa dovođenjem pojačanja za novu sezonu. Međutim, još postoji mogućnost da neki od igrača napuste “Marakanu” jer prelazni rok traje na Bliskom istoku i u Kini. Naravnom, na prvom mestu se misli na El Fardu Bena od kog nije odustao bivši trener crveno-belih Vladan Milojević.

Al Ahli je zaintereso­van za Bena, ali pregovori ne idu glatko kako se očekivalo. Klub iz Saudijske Arabije, naime, nije isplatio jednu od rata za transfer Marka Marina kog su, takođe, doveli iz Crvene zvezde. U pitanju je 900.000 evra, od ukupno 2,25 miliona koliko je trebalo da donese odlazak bivšeg nemačkog reprezenta­tivca. Prema ugovoru, uplata je još u julu trebalo da legne na račun crveno-belih, ali od toga nije bilo ništa. Zato je Zvezda podnela tužbu.

Naime, tamo je uobičajena praksa da klubovi ciljano čekaju da ih prodavci tuže kako bi dug na sebe preuzeo – Fudbalski savez Saudijske Arabije. Ako se to dogodi u “slučaju Marin”, onda bi Al Ahli krenuo po Bena za kog Beograđani traže 1,7 miliona evra. 

Partizan je nastavio da predstavlj­a pojačanja kao na pokretnoj traci. Posle Mađara srpskog porekla Filipa Holendera, odnosno povratnika Ivana Obradovića, Miloša Jojića i Svetozara Markovića, u Humskoj je predstavlj­ena nova devetka. napadač Žankristof Bajbek.

Francuz je kao slobodan igrač potpisao za crno-bele, gde će imati ozbiljan zadatak da zameni Umara Sadika, koji je otišao u španskog drugoligaš­a Almeriju. Bajbek je i zadužio dres sa brojem devet, a priznao je da ne zna mnogo o Partizanu.

- Sve se brzo završilo. Istina je da ne znam puno o novom klubu, ali ću se potruditi da brzo naučim. Partizan znam iz evropskih kupova, a kada sam svima rekao gde idem, rekli su mi: “Blago tebi!”. Rekli su mi da ću da uživam u gradu i da su navijači Partizana sjajni - rekao je Bajbek na promociji.

Zanimljivo je da ga je u Humsku doveo Milan Biševac, bivši fudbaler Crvene zvezde i Pari Sen Žermena, koji je menadžer francuskom fudbaleru.

- Znam da bih mogao da debitujem na večitom derbiju. Agent mi je sve ispričao o tom meču. Imam desetak dana da se spremim. Biševac me je ubedio da je ovo dobro mesto za mene. Pričao sam i sa bratom i odluka je brzo doneta. Znam da sam poslednji takmičarsk­i meč odigrao još u febuaru u Holandiji, na kraju sezone. Kasnije sam trenirao sam i znam da nisam 100 odsto spreman. Potrudiću se da brzo uđem u takmičarsk­u formu.

Bajbek je dosta niži od Sadika, tako da Francuza ne možemo da poredimo sa Nigerijcem, koji je brzo postao ljubimac navijača.

- Moji kvaliteti su brzina i udarac. Igram obema nogama, zbog čega bih zahvalio bratu koji je insistirao na tome. Istakao bih i svoju tehniku. Mislim da sam u dobrom stanju. Prošao je period u kojem sam imao dosta pehova sa povredama. To je iza mene. Imao sam vremena da rešim te probleme. Razgovarao sam sa trenerom Aleksandro­m Stanojević­em i sa doktorima u Partizanu. Zdrav sam.

Novi napadač crno-belih je bio raspoložen na promociji, istakao je da poznaje i dosta naših igrača, ali i da zna i neke srpske reči.

- Što se tiče srpskih reči, mislim da nisu za ovu priliku. Naučio sam ih od Zlatana Ibrahimovi­ća. Znam dobro i Milinković­a Savića i Tadića i mnoge druge, mislim da Srbija ima sjajnu reprezenta­ciju - kroz šalu je dodao Bajbek. 

Al Ahli je dužan Zvezdi jednu ratu za Marina. Još u julu je na račun našeg kluba trebalo da legne 900.000 evra

Žan-kristof Bajbek Rođendan 1. maj 1993. u Parizu Visina 182 cm Pozicija napadač Klubovi PSŽ B 27 (13) PSŽ 34 (2) Troa 27 (3) Valensijen 19 (2) Sent Etjen 16 (1) Peskara 15 (4) Utreht 33 (9) Partizan

 ??  ?? ibrahimovi­ć je zajedno sa bajbekom igrao u pari sen žermenu bajbek bi mogao da debituje već na večitom derbiju
ibrahimovi­ć je zajedno sa bajbekom igrao u pari sen žermenu bajbek bi mogao da debituje već na večitom derbiju
 ??  ??
 ??  ?? el fardu ben još može da napusti crvenu zvezdu
el fardu ben još može da napusti crvenu zvezdu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia