Blic

OD ROĐENJA IMAM DUGAČKE NOGE

Košarkaši Partizana Venecije (95:73) najavili Miler Mekintajer je do trijumfa vodio crnobele, koje u kratkom periodu očekuju dva velika derbija, u Beograd stiže Budućnost, a onda ekipa putuje na noge jakom Uniksu. protiv bolje dane

- EKIPA “BLICA”

“Atletikom se bavim od malih nogu”, odgovorio je Erling Haland na pitanje od koga je nasledio brzinu. Majka Gri Marita Braut i baka Inger Ase Holand su bile šampionke u višeboju i sprintu, tako da je Erling prve korake napravio na tartanu.

- Stalno je dolazio na treninge sa majkom. Bio je vrlo brz i elastičan. Mogao je da napravi dobru karijeru u atletici ispričao je Osvald Kvam Brane, koji je trenirao mladog Halanda.

Norveški napadač se i danas vodi kao svetski rekorder u skoku iz mesta u konkurenci­ji petogodišn­jaka. Mediji su došli do podatka da je Erling u januaru 2006. skočio neverovatn­a 1,63 metra. Niko iz atletskog kluba to nije mogao da potvrdi, a ni Erling se ne seća početaka.

- Imam gene na majku i baku, koje su vodile računa o meni. Od rođenja imam dugačke noge, pa sam zato verovatno skočio daleko - našalio se 20-godišnji fudbaler, koji je dodao da se ne seća baš tog skoka. Baka Inger priznaje da joj je žao što se unuk okrenuo fudbalu.

- Bio je talentovan za više sportova, ne samo za atletiku i fudbal. Ali, onda se zaljubio u loptu rekla je Inger, koja sa ćerkom Gri i dalje drži nekoliko rekorda za Atletski klub Brin.

RT Vojvodina, aktuelni šampion Zlatne lige, i GSP Beograd, osvajač Zlatnog kupa, u petak uveče od 20 sati u „Posco areni“na Carevoj ćupriji u Beogradu boriće se za trofej Soccer Zlatnogsup­erkupaumal­om fudbalu. Biće to spektakula­ran uvod u 12. sezonu Soccer Zlatne lige i Kupa koji ćemo pratiti od 23. oktobra u terminima od 16 do 21 sat, takođe u „Posco areni“. Ulaz na sve mečeve je besplatan. Generalni sponzor takmičenja su Soccer kladionice (soccerbet.rs), pokrovitel­j je Sportski savez Srbije.

Dva koraka nazad, pa jedan veliki napred. Očigledno je da se “parni valjak” ove sezone pali na drugačiji način nego prethodne, kada je odmah od starta u ABA ligi i Evrokupu svima stavio do znanja da se ne šali. Košarkaši Partizana su posle Huventuda (82:85) i Borca (78:87) izbegli da upadnu u kanal i pobedili su Veneciju sa 95:73.

Teško je bilo poverovati da na parketu gledamo isti tim koji se pre samo tri dana obrukao protiv Čačana. Očigledno je hladan tuš trgnuo crno-bele koji su u drugom poluvremen­u odigrali kao iz udžbenika i taj deo su rešili u svoju korsit sa 53:30.

Trener Vlado Šćepanović je ispunio obećanje - promenio je pravac razmišljan­ja kod svojih košarkaša, koji su umesto da se zadovolje prvom pobedom, išli da pregaze protivnika. U tome je prednjačio Kodi Miler Mekintajer, koji je besprekorn­o vodio ekipu uz pomoć Rašona Tomasa i Ognjena Jaramaza.

- Mislim da nam je odbrana donela pobedu. Podigli smo nivo igre u defanzivi i iz minusa smo brzo

DA ĆE MILER MEKINTAJER JE POKAZAO

ALI POTREBNO JE BITI VELIKO POJAČANJE,

DA VEŽE DVA DOBRA MEČA

stigli do 20 poena prednosti. Definitivn­o smo odradili dobar posao. Sve je bilo za pohvalu. Igrali smo timski u odbrani, gurali smo loptu često pod koš, postigli smo dosta lakih poena, a nadskakali smo Italijane.

Zadovoljan sam svojom igrom, međutim, imam još dosta prostora za napredak. I dalje pravim dosta grešaka priznao je Miler Mekintajer.

Na početku meča se videlo da su igrači pod velikim pritiskom zbog dva poraza i bilo je očigledno da duel u dvorani “Ranko Žeravica” može da se završi ili sa minus 20 ili sa plus 20. Srećom po sve, crnobeli su se odlučili za drugu opciju.

- Naša energija je bila ključna. Znali smo da je Venecija jedan od boljih timova u Evrokupu i zato smo možda bili u grču. Ali, kada smo zaigrali sa više energije, sve se promenilo. To će biti jedna od naših prednosti cele sezone, posebno pred našim navijačima - poručio je Tomas, koji je za 17 minuta postigao 22 poena.

Šćepanović je bio na nogama svih 40 minuta, čak i kada je prednost bila nedostižna. Kao da su mu kroz glavu prolazile slike iz meča sa Huventudom u kojem su crno-beli poklonili pobedu. Nije se libio ni da podvikne, kao pri rezultatu 26:23 za Veneciju, kada je sa terena povukao Nemanju Gordića. Iskusnom pleju se to nije svidelo, pa je želeo da uđe u prepirku sa trenerom koji je odmah prekinuo potencijal­nu raspravu:

“Ajde, sedi tamo”, viknuo je Šćepanović.

- Velika pobeda. Ponosan sam na moje igrače. U sportu, posebno u košarci ništa ne može da se dogodi preko noći. Ovo je proces. Ali kada ste iskreni prema sebi i svom timu, svakog možete da pobedite. Ovaj tim ima veliki potencijal, ali ništa ne dolazi preko noći - izjavio je Šćepanović.

I trener Partizana je u pravu. Pobeda nad Venecijom može samo da bude jedan dobar dan, kao što je bio loš protiv Borca. A serija se nastavlja sa dva izuzetno teška rivala. Crno-beli u subotu dočekuju Budućnost koja je u sezonu ušla silovita, a zatim u sredu gostuju Uniksu u trećem kolu Evrokupa. 

 ??  ?? nemanja dangubić je zakucavanj­em pokrenuo seriju partizana u drugom poluvremen­u
nemanja dangubić je zakucavanj­em pokrenuo seriju partizana u drugom poluvremen­u
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia