Blic

VUČIĆ: KLINIČKI CENTAR SRBIJE BIĆE ZAVRŠEN ZA 11 MESECI

-

Predsednik aleksandar Vučić najavio je juče da će radovi na izgradnji i rekonstruk­ciji kliničkog centra Srbije biti završeni u septembru sledeće godine i da će se tu lečiti građani iz cele zemlje, te istakao da jačanje zdravstva snaži ukupnu moć Srbije. - Mislili smo da će zbog kovida ovo kasniti oko četiri meseca, ali neće. Za 11 meseci ćemo da otvorimo ovo mesto - rekao je Vučić i dodao da su radovi u KCS od najvećeg značaja za zemlju i građane.

- Do septembra sledeće godine, za manje od godinu dana, biće završen čitav objekat u KCS i opremljen najmoderni­jom opremom. Imaće sobe za intenzivnu, poluintenz­ivnu negu, operacione sale, dijagnosti­ku, Urgentni centar, sve što je neophodno istakao je Vučić.

kako je rekao, važna je i druga faza u radova u KCS, koja podrazumev­a obnovu kompletnog centra.

- Za prvu fazu izdvajamo 69 miliona evra. U drugu fazu biće uloženo 43 miliona. Ukupno 112, a sa nekim naknadnim radovima doći će do 120-125 miliona evra. to su ogromne investicij­e - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je važno da se u vreme pandemije, kada se vidi značaj zdravlja, pokaže vitalnost sistema.

- Pitali smo se da li smo pogrešili oko gradnje kovid bolnica, ali sad smo srećni što smo na vreme razmišljal­i, kada pandemija nije bila snažna. Biće neka nova korona, a nama će kreveti za poluintenz­ivnu i intenzivnu negu biti potrebni - rekao je Vučić.

Jačanje zdravstva snaži moć Srbije i pokazuje da smo u stanju da se brinemo o svojim građanima, naglasio je Vučić.

- Zato ćemo jednu po jednu kliniku da renoviramo - poručio je Vučić. Dodao je da će novi KCS da spasava hiljade života, zbog čega je važno da se završi što pre, ali će doprineti i da zadržimo lekare i medicinske sestre, pa će i u tom smislu biti jedan snažan zamajac.

 ??  ?? RADOVI NA NOVOM MEDICINSKO­M CENTRU
RADOVI NA NOVOM MEDICINSKO­M CENTRU
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia