Blic

DOBIO I POHVALE ZA NAPAD?

-

Mnogi su ispod Bezukovog poslednjeg statusa ostavili poruku sa sadržajem „Počivaj u miru“, a neki su i pohvalili njegov potez i pravdali napad na policajca. „Žalosno je što nije koknuo nekog ko je to zaslužio!“, „Počivaj u miru, dragi Danijele. Nismo zaslužili tvoju žrtvu, proći će godine pre negoli je većina shvati“, „Neka ti večna hvala i slava, pokrenuo si ovaj očajni omamljeni narod“, neki su od komentara koji su izazvali bes jednih, a podršku drugih koji su za ranjenog policajca rekli da je „kolateraln­a šteta“. S druge strane, ima i onih koji su se zgrozili zbog podrške koju je dobio.

da upadne u skupštinu ili zgradu vlade, navodno je zapucao po zgradi vlade i rafalom zahvatio policajca. S druge strane, neki mediji su naveli da napad nikakvu političku pozadinu, već se radi isključivo o ličnom odnosu između počinitelj­a i ranjenog policajca, motivisano­g navodno ljubomorom.

Bezuk je nakon napada, a pre samoubistv­a objavio poruku na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj je poručio da je „dosta bilo prevara i bezobzirno­g gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornos­ti“. Učinio je to svega nekoliko minuta nakon krvavog napada na Markovom trgu.

Hrvatski portal Dnevnik naveo je da je napadač iz Kutine i iz porodice ratnih veterana.

Najverovat­nije je kalašnjiko­v pripadao njegovom ocu.

On nije bio naročito aktivan

na društvenim mrežama, ali je povremeno objavljiva­o slike i snimke sa oružjem, ali i poruke mržnje prema Srbima.

Hina je prenela da je Bezuk ranijih godina na društvenim mrežama objavljiva­o snimke pesama Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperski­h pušaka i teških mašinki. Na jednom od snimaka testiranja snajperske puške napisao je: „Da sam jedan od njih, da skidam Srbe“.

Susedi su o njemu rekli da je bio dobar dečko.

- Pristojan, drag, dobar dečko o kojem mogu reći samo pozitivno. Mi živimo u dva sela, ali nas dele dve kuće - rekla je jedna njegova komšinica za HRT.

Iznenađena je događajem, kaže, ništa nije dalo naslutiti da će se dogoditi ovakvo nešto.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia