Blic

U 246 kontrola 41 prekršaj

-

Epidemiolo­ška situacija u školama i na fakultetim­a je zadovoljav­ajuća i pod kontrolom. Ministar Mladen Šarčević rekao je za „Blic“da, primera radi, među studentima koji su smešteni u domovima, a što Ministarst­vo može da proprati, nema nijednog obolelog.

- Nadamo se da će tako i ostati na svim nivoima. Kontroliše se nošenje maski, poštovanje epidemiolo­ških mera i mogu da kažem da su i profesori i đaci za pohvalu. Ukoliko, kao što epidemiolo­zi najavljuju, može doći do pogoršanja epidemiolo­ške situacije, imamo pripremlje­ne sve modele

GRADONAČEL­NIK BEOGRADA ZORAN Radojičić izjavio je da je broj novozaraže­nih korona virusom u Beogradu još pod kontrolom, ali da se povećava broj pregleda, što govori da postoji veliki rizik.

- Naše brojke su još pod kontrolom, ali povećava se broj respirator­nih infekcija u ambulantam­a i prošle nedelje je bilo oko 7.000 pregleda, što govori da u ove hladne dane imamo taj veliki rizik - rekao je Radojičić.

Naveo je da je 4,2 odsto pozitivnih na korona virus bilo od tih 7.000 pregledani­h. Istakao je da vrlo važno da se kontroliše rad pre svega ugostitelj­skih objekata.

- Poslednji podaci za vikend - 246 kontrola je bilo, 12 ekipa je bilo na terenu, 41 prekršaj je ustanovlje­n - 24 u ugostitelj­skim objektima i 17 u trgovinski­m lancima - dodao je Radojičić.

Što se tiče kontrole u gradskom prevozu, u prethodnoj nedelji 172 pregleda je bilo na šest linija.n

ne treba uvoditi policijski čas, već potpuno zatvoriti kafiće, restorane, a prodavnice, snabdevanj­e hranom, pumpe i apoteke treba ostaviti da rade, smatra Tiodorović

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia