Blic

Miladin Kovačević ipak ne mora u pritvor

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je brutalnim batinama pokušao da ubije 28-godišnjeg Miljana M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, juče se saglasio da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji, po čijoj je poternici uhapšen u nedelju uveče.

- ANA Ž. ADŽIĆ

PRVI OSNOVNI SUD je, ponovo, kao neosnovanu odbio žalbu tužioca da se Miladinu Kovačeviću (30), osumnjičen­om za ugrožavanj­e sigurnosti Tine T. (26), odredi pritvor. Kovačevića tužilaštvo tereti da je 16. septembra u stanu u naselju Beograd na vodi ugrozio sigurnost Tine T. Do sada su u istazi saslušani Tina T., njena sestra Tamara T. i taksista koji je sporne noći devojku vozio od stana u kome je bio Kovačević do stana njene sestre. Početkom meseca Kovačeviću je ukinuta i mera zabrane prilaska i komunikaci­je sa ovom devojkom i njenom sestrom Tamarom T, i to posle njihovog saslušanja. Ta mera mu je bila određena umesto pritvora. - Očekivana odluka suda obzirom da nema niti jednog dokaza da je Kovačević počinio delo za koje se tereti - kratko je za “Blic” prokomenta­risao advokat Ivan Gvozdenac, Kovačeviće­v branilac. Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu negirao da je pretio devojci i u odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede. Tina T. je tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskop­ravni zahtev za obeštećenj­e. Miladin Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008, kada je u studentsko­m klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauer­a, zbog čega je nakon bekstva iz SAD u Srbiji osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

nDok nije uhapšen, promenuo je nekoliko stanova u Podgorici i promenio lični opis da bi pobegao policiji. - Saglasio se da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji, a sudija za prethodni postupak mu je odredio ekstradici­oni pritvor do 30 dana. Namera mu je da u Srbiji iznese sve činjenice i dokaže da kvalifikac­ija krivičnog dela ni u kom slučaju ne može biti pokušaj ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo u Novom Sadu, već mnogo blaže. Rekao je i da je spreman da peške krene u Srbiju, na šta mu je sudija odgovorio da ne može - rekao je za „Blic” podgorički advokat Damir Lekić, Kontićev branilac, i dodao da je odbrana bila drugačijeg stava, na kojem je instistira­o Kontić.

Prema rečima advokata, za nekih 30 do 60 dana Kontić bi trebalo da bude izručen Srbiji. Prvo Ministrast­vo pravde Srbije treba da dostavi neophodna dokumenta za

 ??  ??
 ??  ?? Kontić tražio da bude izručen Srbiji, jer želi da dokaže da delo za Koje ga terete ne može biti pokušaj ubistva
Kontić tražio da bude izručen Srbiji, jer želi da dokaže da delo za Koje ga terete ne može biti pokušaj ubistva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia