Blic

OŠTEĆENOG BEZ KOMENTARA

-

menjao stanove, što je policiji predstavlj­alo poteškoće u njegovom lociranju i privođenju. Pored toga što je menjao „štekove”, problem je predstavlj­alo i to što je pustio bradu i delimično izmenio lični opis. Uprkos svemu tome, policija ga je u nedelju našla i uhapsila.

Kontić, koji ima i crnogorsko i srpsko državljans­tvo, tereti se da je pokušao da ubije Miljana M., a kako je „Blic” već objavio, u tuči mu je naneo tešku telesnu povredu - prelom glavice žbične kosti, višestruke oguljotine i poderotine po glavi. Nekoliko sati posle prebijanja u Jevrejskoj ulici 24. avgusta, Miljan M. je otišao u KCV gde mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje. Kako u to vreme nije bila raspisana nikakva potraga za Kontićem, ni policiju ni tužilaštvo ni sud nije zanimalo njegovo kretanje, on je bez ikakvih problema napustio Srbije, a posle nekoliko dana, takođe bez ikakvih problema na granici - zadržavanj­a, vratio se u drugu domovinu. Nekoliko dana po dolasku u Srbiju, 8. septembra je bio u Osnovnom - Nemamo nikakav komentar u vezi s hapšenjem. Sa svojim klijentom nisam se čuo ni u nedelju, ni danas rekao je juče za „Blic” advokat Miloš Paligorić, zastupnik Miljana M. Miljan M. se nije se oglašavao od objavljiva­nja snimka. Mediji su pisali da je dramaturg i scenarista. Dramaturgi­ju je završio na Fakultetu u Novom Sadu. Radio je na projektima filma o caru Dušanu i bici na Košarama. Napisao je i dramski tekst „Ponuda koja se ne odbija”, a ova predstava je u režiji Harisa Pašovića izvođena u Narodnom pozorištu u Sarajevu, kao i u teatrima u Novom Sadu, Subotici, Kraljevu.

javnom tužilaštvu u Novom Sadu potpisao je oportunite­t u drugom postupku, što je potvrđeno iz ovog tužilaštva, uz napomenu da u to vreme za njim nije bila raspisana potraga. Kontićevi nesmetani prelasci granice potvrđuje da se danima posle incidenta u Jevrejskoj ulici za njim nije tragalo i mogao je da se kreće slobodno, da izlazi iz Srbije i vraća se.

Snimak brutalnog prebijanja Miljana M. osvanuo je u javnosti 11. septembra uveče. Javnost je bila zgrožena snimcima brutalnog nasilja kada je tada još neidentifi­kovani počinilac tukao onesvešćen­og momka. Kako se na snimku vidi, prolaznici i obezbeđenj­e su pokušali da ga odvoje od žrtve, ali bezuspešno. Haos je nastao kasnije, kada je napadač okrenuo isprebijan­og muškarca na stomak i lomio mu ruke. Uzrok brutalnog premlaćiva­nja do danas nije otkriven javnosti. Dan posle objavljiva­nja snimka obelodanje­n je identitet batinaša - Ivan Kontić, da nije u Srbiji i da je verovatno u Crnoj Gori. Sumnja da se ovaj diplomiran­i pravnik krije u državi u kojoj je rođen, i čiji dres je nosio dok se bavio džudom, u nedelju su se i potvrdile.

Ministar policije Stefanović juče je izrazio nadu da će Kontić stići u Srbiju i da će mu se ovde suditi. Stefanović je dodao da je „sada sve u rukama pravosuđa”.

Kontić je uhvaćen u stanu u naselju Zabjelo, a nosio je bradu kako bi ostao neprepozna­tljiv

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia