Blic

DEBI PROTIV SPORTINGA

Srpski fudbaler predstavlj­en kao novi fudbaler Porta “On je miks Nemanje Matića i Dejana Stankovića”, rekao je Nebojša Milošević, pomoćnik Dejana Stankovića, koji osam godina analizira Markovu igru.

- EKIPA “BLICA”

Dok su se fudbaleri Srbije sinoć u Istanbulu borili sa Turskom u Ligi Nacija, Marko Grujić je odradio prvi trening u novom timu, Portu, petom u poslednje četiri godine. Član zlatne generacije “orlića” sa novog Zelanda 2015. nikako ne uspeva da pronađe pravo mesto i da pokaže talenat i pun potencijal koji ga je iz Crvene zvezde odveo u slavni Liverpul.

Grujić je u zimu 2016. bio prvo pojačanje novog trenera “crvenih”, Jirgena Klopa. Tada smo pomislili da ćemo konačno da imamo nekog igrača u nekom velikom klubu. Ali, ispostavil­o se da je dolazak na “Enfild” samo početak Markovog hoda po mukama. Polusezonu je završio na pozajmici u Crvenoj zvezdi, da bi onda bio jedan od boljih na Liverpulov­oj letnjoj turneji. Međutim, kao da je Klop zaboravio na 20-godišnjeg vunderkind­a koji je u Liverpulu dobijao priliku na kašičicu. Ako saberemo sve, za engleskog prvaka je odigrao 16 mečeva, odnosno ukupno 507 minuta. Standardan je bio samo u Liga kupu, dok je u Premijer ligi sakupio 53 minuta!

Seriju kaljenja počeo je u Kardifu, nastavio u Herti, da bi u poslednjem trenutku prlaznog roka završio u Portu, iako je već bio viđen u dresu Verdera. I ponovo će sve morati iz početka.

Svestranos­t se ispostavil­a kao Markov najveći problem. Jednostavn­o, može da pokrije beskonačno mnogo pozicija na terenu, pa su ga treneri koristili da krpe tim. Čak ni u Portu ne znaju gde da ga postave. Da li je klasičan defanzivni srednjak, organizato­ri igre ili mu je mesto u špicu, odmah iza napadača?

Portugalsk­i mediji su odgovor

Grujić je u Portu uzeo dres sa brojem 16, a priliku da debituje mogao bi da dobije već u subotu, protiv velikog rivala Sportinga u Lisabonu. Trener Seržo Konseisao je insistirao na Markovom dovođenu na stadion “Dragao” i zato će verovatno odmah da ga ubaci u vatru.

Porto je odlično počeo sezonu, pobedio je Bragu (3:1) i Boavistu (5:0), ali je onda na svom terenu poražen od Maritima sa 3:2.

 ??  ?? grujić bi mogao da debituje već za vikend u derbiju sa sportingom
grujić bi mogao da debituje već za vikend u derbiju sa sportingom
 ??  ?? grujić je za crvenu zvezdu odigrao samo
meč
grujić je za crvenu zvezdu odigrao samo meč

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia