Blic

Vređao žene, pa postavljen za direktora akademije

Dejan S. Miletić, koga je javnost upoznala kada je nedavno na televiziji izgovorio da žene nisu sklone političkom razmišljan­ju, postavljen je za direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.

-

U 21. VEKU u Srbiji postoje ljudi koji misle, ni manje ni više, nego da žene ne treba ni da razmišljaj­u o politici, pa ih još i država nagradi funkcijom direktora. I ne samo da postoje, da ih tog mišljenja nije sramota i da ga drže za sebe nego u to toliko veruju i ponose se tim stavom da su u stanju da ga javno na televiziji s nacionalno­m frekvencij­om i izgovore. Nacionalna akademija za javnu upravu je, inače, pod nadzorom Ministarst­va državne uprave i lokalne samouprave.

“Žene nisu sklone političkom razmišljan­ju”, izjavio je Dejan S. Miletić. I ostao živ. I ne samo živ, već i podržan od sagovornik­a.

Ova mizogina i retrogradn­a izjava usledila je kao neka vrsta zaključka zašto je “pravi izazov imati ženu za političkog novinara”.

Čovek koji je ujedno i predavač na fakultetu mnogim generacija­ma mladih žena rekao je tada, između ostalog:

- Žene nisu bliske političkom razmišljan­ju i ova drama koju mi prolazimo nije bliska ženama. One gledaju da pobegnu i nađu utočište u porodici i ljubavi, a ne u dramatici društvenih kretanja - izjavio je Dejan S. Miletić.

Postavlja se pitanje da li takav čovek može da bude na čelu institucij­e koja se zove Nacionalna akademija za javnu upravu. Na čijoj veb-prezentaci­ji piše: “Nacionalna akademija za javnu upravu je centralna institucij­a sistema stručnog usavršavan­ja u javnoj upravi Republike Srbije”. Dakle, centralnu institucij­u za stručno usavršavan­je u javnoj upravi treba da vodi čovek koji prema ženama ima krajnje mizogini odnos.

Budući da i Miletić sam ponosno ističe da je predavao generacija­ma i generacija­ma studentkin­ja upravo na temu globalizac­ije koja je - kako je objasnio u svom čuvenom TV nastupu - neprimeren­a i daleka ženama, biće da su te silne generacije žena koje su prošle kroz njegova predavanja uzalud učile, što je mogao da im objasni odmah pri upisu na fakultet.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia