Blic

U GRČKU BAREM SA PCR TESTOM

-

šenjem osnovnih podataka koje je moguće spakovati i u QR kod uz, naravno, neki sertifikat o primljenoj vakcini, jer pretpostav­ljam da bi taj podatak bio jedan od najvažniji­h - objašnjava Seničić.

O tome kako ćemo putovati u 2021. godini, naš sagovornik ističe da je to najveća nepoznanic­a i najveća prepreka za planove kako samih turistički­h radnika tako i putnika.

- Situacija se menja iz dana u dan, kao i okolnosti koje utiču na samo putovanje. Jako je teško predvideti, ali možemo pretpostav­iti da

Miloš Jovović, vlasnik turističke agencije „Travelland”, akcenat stavlja na postizanju dogovora sa Grčkom. - Želimo da ispoštujem­o putnike i zato nam je pod hitno potreban neki bilaterala­n sporazum, možda nalik Kipru, jer je zaista čudno da sada ne možemo u Grčku, a mogli smo sa da putujemo s vizama čak i tokom sankcija. Realno nam najveći problem pravi to što ne možemo da pravimo ni ugovore za sledeće leto. Nadamo se da će makar biti omogućena putovanja uz precizno definisane uslove, poput obaveznog PCR testa i slično - kaže Jovović.

svakako neće biti povratka na staro, pre pandemije. Dakle, treba očekivati da postoje protokoli za ulazak u određene

zemlje, da bezbednost u samim objektima bude na daleko većem nivou, kao i ponašanje putnika - navodi Seničić.

Zato, kako kaže, „kovid pasoši“bi mogli veoma brzo da postanu realnost.

- Za to je neophodno da se usaglase protokoli koji će precizirat­i sve detalje samih pasoša, ali i njihovo prihvatanj­e od strane zemalja, a za to je svakako potrebno određeno vreme za usaglašava­nje - zaključuje Seničić.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia