Blic

Večiti derbi pripao bokserima Zvezde

- ALEKSANDAR PIJEVAC

U PRVOM DERBIJU Superlige Srbije, Crvena zvezda i Partizan su se nakon višegodišn­je pauze na velikoj boks sceni vratili, silovito, onako kako su ljubitelji plemenite veštine želeli i očekivali. Crveno-beli su posle dosta uzbuđenja slavili sa 12:10.

- Nije bilo lako, ali pobeda je tu, bodovi su otišli na naš konto, a to je ono čemu smo težili i za šta smo se spremali i borili. Partizan je očekivano pružio veliki otpor čemu svedoči i tesan rezultat. Znali smo da neće bili lako, da će nijanse odlučiti pobednika i drago nam je da smo mi bili tim koji je iz ovog derbija izašao sa osmehom na licu. Sada smo još više motivisani za nastavak lige, idemo dalje u nove pobede - istakao je Nenad Jovanović, bokser Crvene zvezde u kategoriji do 64 kilograma.

Glavni trener crno-belih, bivši srpski reprezenta­tivac u superteško­j kategoriji, neporažen na profi sceni Mane Marčeta zadovoljan je učinkom svojih pulena.

- Iako nismo upisali pobedu, ponosan sam na moje momke, dali su sve od sebe i pružili sjajnu partiju protiv domaćina. Ovaj put pobeda je otišla u ruke našeg rivala koji je pružio partiju za svaki respekt. Pred nama je sada veliki rad, novi mečevi i izazovi kroz koje ćemo se boriti za pobede koje će nadomestit­i ovaj gubitak prvog kola, a Zvezdu čekamo na proleće na našem terenu da uzvratimo pobednički udarac - zaključio je prvi strateg Partizana Mane Marčeta.

n

Novi trener Crvene zvezde ima priliku da godinu završi pobedom i da se iskupi za katastrofu protiv Igokee.

Igokea može da se dogodi svima. Dejan Radonjić se nije radovao povratku na klupu Crvene zvezde, ali večeras ima priliku da izvuče fleke. Crveno-beli od 19 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić” igraju sa Panatinaik­osom u 17. kolu Evrolige. Predsednik Nebojša Čović je rekao da Beograđani imaju priliku da se plasiraju u top 8 fazu, međutim, za podvig je potrebno da vežu pobede. Lakše reći nego učiniti kada se zna da je Zvezda izgubila šest od poslednjih sedam mečeva. Sa druge strane, ovo je možda i poslednja prilika da se krene ka vrhu tabele, jer je takmičenje bliže kraju nego početku.

Radonjić je poslednji meč u Evropi odigrao 2. januara, takođe u Beogradu, kada ga je poraz od njegove Crvene zvezde (93:63) koštao otkaza u Bajernu. Sada je mnogo mirniji što se mesta na klupi tiče, ali igra ne uliva poverenje. Džordan Lojd se još oporavlja od korona virusa, a izostanak organizato­ra igre, najboljeg strelca i igrača je bila nerešiva enigma i za njegovog prethodnik­a Sašu Obradovića.

- Spremamo se za duel sa Panatinaik­osom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu. Uz opterećenj­a koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo maksimum. Očekuje nas težak meč, ali kada bih ga upoređivao sa Laktašima, ovaj duel ima drugu konotaciju. Nećemo imati nekoliko igrača, uz Lojda i Noka, Hol još nije spreman da igra, dok je Simonović bolestan. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bismo odgovorili svih 40 minuta na snažnu igru Panatinaik­osa, stvari koje rade u odbrani i napadu...

Ako izdržimo do samog kraja i ako nam se ukaže prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno - poručio je Dejan Radonjić.

Crveno-beli imaju skor 5-11, dok je Panatinaik­os odigrao meč manje i ima gotovo identičan rezultat od 5-10. Ovo će biti 13. duel dva tima u elitnom takmičenju, s tim da su gosti za nijansu uspešniji 7-5.

- Moramo da damo maksimum u ovom trenutku, odnosno sve što imamo. Moramo da odigramo sa velikom energijom. Takođe, pokušaćemo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristim­o

DOBRIĆ VERUJE DA CRVENA ZVEZDA MOŽE DO ŠESTOG TRIJUMFA, ALI JE POTREBNO DA SE ZAUSTAVI NEDOVIĆ

prednost terena, mada bi to zaista bila domaćinska atmosfera da su naši navijači na tribinama. Dakle, recept je jednostava­n - mnogo energije, želje i koncentrac­ije, jaka odbrana kojom bismo mogli da poremetimo njihov ritam i način igre - poručio je bek crveno-belih Ognjen Dobrić.

Najveća opasnost za Beograđane je bivši igrač Nemanja Nedović, koji od početka sezone nosi igru atinskih „zelenih“. Njegov prosek je 16,6 poena po meču, a prati ga Joanis Papapetru sa 12,5 koševa. Nedović je ujedno i najbolji asistent Panatinaik­osa - 3,4.

n

 ??  ?? zvezda je ponovo bila bolja od partizana
zvezda je ponovo bila bolja od partizana
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia