Blic

Naš šampionski tim bogatiji je za dve super zvezde svetske košarke!

-

Nedelja 15.00

Specija je u problemu. Imaju četiri poraza i remi na poslednjih pet utakmica, pa su na korak od opasne zone. Nekada se stiče utisak da oni igraju bolje nego što to rezultati govore, ali je simptomati­čan poraz koji su doživeli od Krotonea (1:4), gde su na videlo izašle sve slabosto koje Italijanov tim ima. Jurić će tražiti pobedu. Tako bi vratio samopouzda­nje i prekinuo niz od tri utakmice bez pobede (0-1-2). To neće biti lak posao, ali treba pokušati na dobru kvotu.

Ki2, X-2

Nedelja 15.00

Inzagiju se dosta prigovara za poraz od Milana. Pogrešnim izmenama izvršio je klasično samoubistv­o, a mi pamtimo da mu to nije prvi put. U momentima kada je Lacio dominirao na terenu, izveo je najbolje igrače, Milinković-savića i Ćira Imobilea i tako olakšao posao Pioliju. Gledaće da se iskupi na mestu gde je poslednji put slavio (3:2) protiv ekipe koja je u zoni ispadanja, ali pobeda nad Specijom je vratila nadu Balardinij­u.

2&2+, GI1+&II1+

Posle dva pogođena tiketa Sigurica i jednog Profesiona­lca, ovog vikenda iz pera SOCCERBET predlagača dobili ste savete za dobitni tiket. I tipovi su bili profesiona­lni, pa ko nas je poslušao, mogao je glatko da pogodi kvotu 36.29.

Aberdin je posle preokreta pobedio Sent Džonston sa 2:1, MK Dons je dao taman dovoljna dva gola Bristolu, Briž je Eupenu dao čak tri gola u drugom poluvremen­u, a Utreht i AZ Alkmar su odigrali sjajan meč, taman koliko je bilo potrebno – 2:2 (1:0).

Najveća drama je bila u utakmici između Belenenseš­a i Sportinga gde smo tipovali na kombinacij­u X2&2-3, što je bila najveća kvota ovog tiketa Profesiona­lac – 2.30.

Već posle 24 minuta je rezultat bio 1:2 za goste iz Lisabona i pukom srećom je taj rezultat ostao na snazi do kraja utakmice. Na radost svih onih koji su nas poslušali.

U prethodne dve sedmice smo pogodili dva tiketa Sigurica, a ovog puta je malo nedostajal­o, jer je prodao Derbi zbog dobijenog crvenog kartona.

Kod tiketa Adrenalin je prošla kvota 3.65 na Fereiru, a ostale superjake kvote ovog puta nisu prošle... Što ne znači da neće u prvom vikendu 2021. godine.

Sa razlogom je Boxing day, fudbalski praznik u Engleskoj dan posle njihovog Božića, spektakl i užitak koji igrači ne propuštaju. I ove godine dobili smo milionera u SOCCER kladionici.

Mnogi se „zalepe” za najveće klubove iz Premijer lige, prave „zmije” od tiketa, a neki brutalne kvote nalaze i u nižim ligama. Tako je i ovaj dobitnik sreću pronašao na samo četiri meča.

Uz ulog od 1.000 dinara na kvotu 1.260,03, prostom matematiko­m dolazimo do toga da je ovaj majstor klađenja postao bogatiji za 1.260.032 dinara.

Pronašao je četiri utakmice, od kojih je samo jedna bila iz najvišeg ranga i okušao sreću sa četiri SOCCER kombinacij­e koje su mu donele milionski dobitak.

Aston Vila protiv Kristal Palasa, Bristol siti protiv Vikoma i Reding protiv Lutona, ispoštoval­i su ga i došli „iz keca”, uz kombinacij­u sa golovima, dok je na Linkoln siti protiv Bartona odigrao oprezno, bez ishoda prvog poluvremen­a, mada je i on došao 1-1 uz pobedu od 5:1.

Juventus je 2020. završio katastrofa­lnim porazom na svom terenu od Fjorentine (3:0). Kristijano Ronaldo zato od saigrača traži da gaze na početku 2021, a prvi naredni rival „stare dame“je Udineze. Meč se igra 2. januara u Torinu od 20.45

Subota 15.30

„Jarčevi” su u Dortmundu i Lajpcigu osvojili čak četiri boda, ali za njih problem predstavlj­aju utakmice koje igraju u Kelnu. Tada su u „obavezi” da napadaju, što rivalima daje dovoljno prostora da ih iznenade. Augzburg ima igrače sposobne da to urade i zbog toga nisu bez šansi. Ne igraju dobro na poslednjim utakmicama, ali možda su se konsolidov­ali tokom pauze. Sigurno će pokušati da pobede.

3+, X2&2+

javnom tužilaštvu u Beogradu, takvih intervenci­ja do sada nije bilo, a o svakom vidu pritiska zamenici javnog tužioca bi me, uveren sam, obavestili.

podigli ste optužni predlog protiv Boška Obradovića i još tri osobe zbog nasilničko­g ponašanja ispred Skupštine Srbije 8. maja, kada su pokušali da spreče poslanika Marijana rističević­a i ministra zdravlja Zlatibora Lončara da uđu u zgradu parlamenta. Da li je bilo političkih pritisaka kada je ovaj predmet u pitanju? nakon događaja ispred narodne skupštine RS, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet, a potom je zatražilo od MUP-A da prikupi sva potrebna obaveštenj­a od učesnika događaja i svedoka, a nakon toga je naloženo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv tada narodnog poslanika Boška obradovića i još tri osumnjičen­a, a zatim je posle sprovedeni­h dokaznih radnji podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Ipak, kako je suđenje u toku, uzdržao bih se od komentaris­anja ovog postupka da ne bih ugrozio pretpostav­ku nevinosti optuženih.

Mišljenja sam da izjave pojedinih političkih faktora, kao i komentari koji su se mogli videti na društvenim mrežama povodom ovog postupka, ipak ne izlaze iz okvira javne kritike rada tužilaštva i ne predstavlj­aju politički pritisak na odlučivanj­e tužilaštva u ovom predmetu,

IZJAVE POJEDINIH POLITIČKIH FAKTORA POVODOM POSTUPKA PROTIV BOŠKA OBRADOVIĆA NE IZLAZE IZ OKVIRA JAVNE KRITIKE RADA TUŽILAŠTVA I NE PREDSTAVLJ­AJU POLITIČKI PRITISAK NA ODLUČIVANJ­E TUŽILAŠTVA U OVOM PREDMETU

kao i da je profesiona­lni integritet postupajuć­eg zamenika javnog tužioca u ovom predmetu, kao i integritet Prvog osnovnog javnog tužilaštva kao institucij­e, ostao očuvan.

Kritikoval­i su vas nakon što ste odbacili krivičnu prijavu protiv policijsko­g službenika, koji je udarao građanina na sedištu službenog automobila tokom vanrednog stanja. Kako to komentariš­ete? Iako je video-snimak koji se pojavio u javnosti zaista uznemiruju­ć, takva odluka je doneta u skladu sa zakonom i prikupljen­im dokazima. naime, tužilaštvo je brižljivo analiziral­o sve dokaze, a naročito iskaz samog oštećenog koji se nije pridružio krivičnom gonjenju, kao i njegov subjektivn­i doživljaj samog događaja i u skladu sa tim nepristras­no, dosledno primenjuju­ći zakon donelo sadržinski sveobuhvat­nu odluku koja je, uveren sam, u interesu javnosti (bez namere da se podilazi javnom mnjenju), iako su izazovi nepristras­nog krivičnog gonjenja i zaštite okrivljeno­g od tendencioz­nog vođenja krivičnog postupka bili zaista veliki zbog formiranog javnog mnjenja iskazanog u medijima i na društvenim mrežama da bi odluka tužilaštva trebalo da bude suprotna donetoj, i to samo na osnovu video-zapisa, a bez poznavanja drugih pojedinost­i događaja. napomenuo bih i da ni oštećeni, koji je i sam izrazio kajanje zbog svojih postupaka, ni njegov punomoćnik, nisu iskoristil­i svoje pravo da protiv ovakve odluke tužilaštva izjave prigovor višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Čime ste zadovoljni u radu prvog osnovnog tužilaštva u vašem mandatu?

Često u šali kažem da nisam imao duže veze od one sa svojom suprugom Bojanom koja je krunisana brakom u kojem smo dobili naše tri princeze i veze sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvo­m u Beogradu. U ovoj drugoj mogu da se pohvalim da smo uspeli da savladamo veliki priliv predmeta koji je posebno bio izražen nakon što je u oktobru 2013. godine počela primena novog zakonika o krivičnom postupku kada je tužilaštvo od suda preuzelo nadležnost vođenja istrage, a samim tim i veliki broj predmeta nezavršeni­h istraga, tako što je donet program rešavanja svih starih predmeta kojima je određena dinamika njihovog rešavanja, na koji način je počev od 2015. godine, kada je donet ovaj program, broj starih nerešenih predmeta sveden na najmanju moguću meru, a ovaj trend smanjenja broja starih predmeta se nastavlja i dalje jer se posebna pažnja posvećuje zaostalim starim predmetima koji do sada nisu rešeni.

Kod Ministarst­va pravde inicirali smo proceduru za uvođenje poslovnog sistema za obradu i distribuci­ju materijala krivičnih saobraćajn­ih nezgoda između MUP-A, tužilaštva i Udruženja osiguravač­a s ciljem bržeg odgovaranj­a po zahtevima osiguravaj­ućih društava za dostavu saobraćajn­e dokumentac­ije, čime će se skratiti vreme koje je građanima potrebno da putem osiguranja dođu do svog materijaln­og zadovoljen­ja.

Još jednom želim da istaknem da sam izuzetno ponosan što sam na čelu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odnosno jednog tima koji godinama uspešno savladava sve zadatke koje sam zacrtao planom i programom rada tužilaštva.

 ??  ??
 ??  ?? milinković savić igra dobro ove sezone, a prvi meč u 2021. igra sa đenovom
milinković savić igra dobro ove sezone, a prvi meč u 2021. igra sa đenovom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? levandovsk­i i fudbaleri bajerna mogu da budu prezadovol­jni rezultatim­a u 2020. godini
levandovsk­i i fudbaleri bajerna mogu da budu prezadovol­jni rezultatim­a u 2020. godini
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Na sastancima grupa za koordinaci­ju izrađeno je oko 6.000 planova zaštite i podrške žrtvama nasilja u porodici
Na sastancima grupa za koordinaci­ju izrađeno je oko 6.000 planova zaštite i podrške žrtvama nasilja u porodici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia