Blic

ALABA REKAO „DA“, REAL IMA ZAMENU ZA KAPITENA RAMOSA

Austrijana­c će u Madridu dobijati 10 miliona evra po sezoni, a trebalo bi da igra na mestu koje sada pokriva španski veteran.

-

David Alaba je konačno izabrao - od narednog leta austrijski defanzivac nosiće dres Reala iz Madrida u koji će doći iz Bajerna kao slobodan igrač! Tako tvrdi španska “Marka”, koja je na naslovnu stranu stavila da je dogovor između Alabe i Reala postignut te da će fudbaler potpisati ugovor na četiri godine težak 10 miliona evra po sezoni.

Alabu je navodno tražio i Mančester junajted, ali je klub sa “Old Traforda” odustao usled nerealnih finansijsk­ihg zahteva igrača koji je od svoje 16. godine u Bajernu.

Ipak, posle svega nije želeo da produži ugovor sa timom sa kojim je osvojio sve, tražio je 20 miliona evra po sezoni, a onda je odlučio da Bajern ostavi bez obeštećenj­a s obzirom na to da ima još šest meseci ugovora.

Alaba je karijeru počeo kao levi bek, ali je poslednjih nekoliko sezona izrastao u odličnog štopera. Za Bajern je odigrao 404 meča i po svemu sudeći će biti zamena za Serhija Ramosa koji navodno ide u Pari sen Žermen. Naime, kapiten Reala nije spreman da odstupi od svojih zahteva, tako je da produžetak ugovora sa prvakom Španije i dalje vrlo neizvestan.

Čelnici kluba iz Madrida žele da drastično smanje budžet za plate, a Ramosovih 13 miliona evra godišnje su velika prepreka na tom putu. Iako su predsednik Florentino Peres i saradnici očekivali da će Ramos prihvatanj­em da mu se smanji plata dati primer ostalima, tako nešto se nije dogodilo.

Sve podseća na period kada je to zahtevano i od Kristijana Ronalda, koji nije pristao na slične uslove, pa je otišao iz Reala posle prve prihvatlji­ve ponude i sada je u Juventusu.

Ramos je svestan da bi na kraju karijere mogao da dobije jak ugovor gde god da ode, posebno ako odluči da igra u MLS ili u Kini, kada je i PSŽ ozbiljan u želji da pojača odbranu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia