Blic

JOKIĆU NEMA KO DA POMOGNE

Nikola je ponovo samo za jednu uhvaćenu loptu ostao kratak za novi tripl-dabl (17 poena i 11 asistencij­a)

-

Nikola Jokić je ponovo ostao kratak za novi tripl-dabl, ali je njegov Denver doživeo i četvrti poraz u pet mečeva. Srpskom asu je nedostajao jedan skok, kao i pre šest dana protiv Los Anđeles Klipersa, a duel sa Finiksom, koji su Sansi dobili sa 106:103, završio je sa 17 poena, 11 asistencij­a i devet uhvaćenih lopti.

Njegov prosek je i dalje iznad tripl-dabla (23 poena, 13 asistencij­a i 11 skokova), međutim, to ne znači mnogo Nagetsima koji imaju skor 1-4. Denver je imao relativno lagan početak sezone, sa četiri meča u svojoj dvorani, gde su uspeli da dobiju samo Hjuston. Takođe, dva puta su poraženi od Sakramenta koji su mnogi smatrali najslabijo­m ekipom u NBA ligi. Utisak je da je Denver manji pritisak imao u “mehuru” u Diznilendu nego na domaćem parketu, bez navijača. Problem je što su u svakom meču za igru bili raspoložen­i “Jokić+jedan”, protiv Finksa

Jokić je sa prosekom od 13 asistencij­a po meču i dalje najbolji u NBA ligi

to je bio Džamal Marej sa 31 poenom. Nedostaje i timska košarka koja je krasila ekipu trenera Majkla Melona. Magija mora da se pronađe kako bi se zaustavio pad.

Sa druge strane, Atlanta (41) našeg Bogdana Bogdanović­a nastavlja sa velikim igrama pobeđen je Bruklin sa 116:96. Bogdanović je postigao sedam poena, ali je dobio pohvale trenera Lojda Pirsa. On naročito ističe njegove radne navike i činjenicu da gotovo stalno ostaje i posle treninga da vežba.

- Igra “jedan na jedan” sa Brendonom Gudvinom. Sedim pored i kažem mu: “Skloni se sa terena, čoveče”. Stalno traži neke izazove... bilo koju vežbu da radi, bilo šta. Odličan je saigrač. Pa i vi to možete da vidite. Imamo mnogo igrača koji igraju u visokom tempu i zaista su dobri u tome. Bogi je suprotan. Usporava igru i uvek kreira sebi poziciju za šut ili pronalazi saigrača. Mislim da ima taj balans. On nam daje drugu dimenziju, u ovoj ligi morate imati različito oružje. Nije imao nijednu lošu utakmicu! Loše utakmice nisu “pogodi ili promaši”. On uzima šuteve, to je deo igre. Kreiranje šuteva i promašivan­je istih su deo igre. Verujem u njegov rad. Pohvalio sam ga, mislim da je on naš najveći radnik - rekao je Pirs.

Veliki peh zadesio je mladog srpskog košarkaša Alena Smailagića, koji će u narednih nekoliko dana morati na operaciju. Talentovan­i 20-godišnjak nije upisao ni minut za Voriorse ove sezone, a pred duel sa Detroitom prošlog utorka pojavila se informacij­a da odsustvuje zbog povrede. Odmah je poslat ne detaljna ispitivanj­a, posle kojih je zaključeno da je pokidao meniskus desnog kolena.

Najverovat­nije je do povrede kolena došlo na treningu, a trener Stiv Ker je objasnio da ga dugo nećemo videti na terenu uz poruku da prvi tretmani nisu bili uspešni, pa da je zbog toga odlazak pod nož bio neizbežan. Sa druge strane, navijači uopšte nisu bili blagonaklo­ni prema mladom košarkašu, a mnogi od njih se pitaju kako se povredio, pošto ne igra, te umesto da ga podrže, od kluba su zatražili da ode.

„Žao mi je, ali moramo da ga otpustimo. Užasan je, ne znam kako je dospeo u NBA“, “Oterajte ga i pošaljite u razvojnu ligu” ili “Bezveze zauzima mesto u rosteru, nije dobar ni kada je zdrav“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama na vest o povredi Alena Smailagića.

 ??  ?? DENVER JE ČAK ČETIRI MEČA ODIGRAO NA SVOM TERENU, A IMA SAMO JEDAN TRIJUMF
DENVER JE ČAK ČETIRI MEČA ODIGRAO NA SVOM TERENU, A IMA SAMO JEDAN TRIJUMF

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia