Blic

NIKOLIĆ Gol u derbiju i Evropi

Voleo bih i da se navijači vrate na tribine, na „Marakanu“. Nedostaje nam njihova podrška, rekao je igrač srpskog šampiona.

- STEFAN KOJIĆ

Kada pogledamo godinu koja je iza fudbalera Crvene zvezde, činjenica je da su mladi igrači bili pokretačka snaga tima Dejana Stankovića, kako u prvenstvu tako i u evropskim utakmicama, a jedna od glavnih karika crveno-belog tima bio je fudbaler koji je odigrao najviše utakmica ove polusezone – Veljko Nikolić. Miran, pedantan na terenu, a opet dovoljno fudbalski bezobrazan da protivnici­ma pokaže da je sa pravom bio jedan od glavnih šrafova Zvezdine mašinerije u 2020. godini. Momak koji je od Stankoviće­vog dolaska na klupu Crvene zvezde promovisan u jednog od glavnih fudbalera, poznatog da jednim potezom, pasom ili šutom može rešiti pitanje pobednika na bilo kom meču.

Ovoga puta nismo počeli priču sa Veljkom o fudbalu, već o novogodišn­jim praznicima koji su iza nas. Rođeni Beograđani­n nam je otkrio kako je proslavio doček Nove 2021. godine i šta je to poželeo u ponoć.

- Za razliku od nekih ranijih godina kada sam uglavnom vreme provodio sa prijatelji­ma i drugarima tokom novogodišn­je noći, ovoga puta sam bio sa porodicom. Pandemija korona virusa nije za šalu, svedoci smo strašnih posledica, tako da sam doček proveo sa najbližima. Nekako, bilo mi je toplo oko srca, jer dugo nisam sa njima slavio novu godinu, ali je bilo veoma lepo. U ponoć sam poželeo da me u 2021. godini prati zdravlje, jer je to najbitnije za fudbalera, kao i da ponovimo i nadogradim­o uspehe iz prošle godine.

Nikolić je odigrao čak 28 utakmica, a po tome je uz Gajića najbolji, s tim da je od njega odigrao više minuta, pa se može reći da je bio najstandar­dniji fudbaler Crvene zvezde tokom jeseni. Njegov učinak se svodi na tri gola i tri asistencij­e.

- Ponosan na sve što sam zajedno sa svojim saigračima uradio ove jeseni. Naravno, godina je bila duga i prilično teška, zbog korone, velikog broja utakmica i malo vremena za odmor. Međutim, verujem da su navijači zadovoljni urađenim i mislim da smo im doneli mnogo radosti. Što se mene lično tiče, počastvova­n sam što sam odigrao najviše minuta, to mi je samo satisfakci­ja da budem još bolji. Izdvojio bih to što sam igrao evropske utakmice sa Zvezdom. Osećaj je neopisiv i želim još dugo da igram u crveno-belom dresu.

Želje koje su se ostvarile prethodne godine, slične su onim koje mladi Nikolić želi i u 2021. godini.

- Želim da pokažem da mogu još bolje. Zbog korone smo možda bili uskraćeni za važan period tokom marta i aprila, tako da očekujem da ove godine budemo još bolji. Takođe, želim gol u derbiju, kao i u Evropi, to je ono za šta živi svaki dečak koji dođe u Zvezdu. To mi je životna želja. Naravno, neizostavn­o je da nam nedostaju navijači koji nam zaista daju podršku i bez kojih ne bi bilo sjajnih rezultata proteklih godina. Sa njima je sve lakše, falili su nam ove jeseni, ali se nadam da će na proleće moći na stadion da zajedno nižemo uspehe.

Mladi fudbaler ove zime ostao je sa porodicom i nije želeo da ide na neki put.

- Uželeo sam se porodice, malo vremena smo imali ove godine za odmor, tako da nisam toliko bio sa njima. Porodica je osnov svega, a to pokazujemo svih ovih godina, jer je Zvezda jedna velika familija. Dišemo jedni za druge i to je najsjajnij­a karakteris­tika ove ekipe - mi smo tim - poručio je Nikolić.

Želim da pokažem da mogu još bolje i voleo bih da dugo igram u Zvezdi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia