Blic

PRONAĐENI MRT TVI ZA STOLOM?!

Misterija smrti osmoro tinejdžera u Posušju

- BOJANA BOGOSAV

“Jedan od roditelja ispričao je da je sedmoro njih pronađeno za stolom, a da je jedan pao sa klupe jer je sedeo na kraju”.

Reči su fra Marinka Leka, župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, u čijoj oblasti je živelo šestoro od osmoro tinejdžera koji su u novogodišn­joj noći preminuli u vikendici kod Posušja od, kako se sumnja, posledica gušenja plinom.

Prema poslednjim informacij­ama iz MUP-A Zapadnoher­cegovačkog kantona i Tužilaštva ZHK, sve ukazuje da je smrt devetnaest­ogodišnjih Ivana Milićevića, Stipa Romića, Mirele Rezo, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipa Pavkovića, Marije Pavković i Stjepana Jukića nastupila usled ispuštanja otrovnih plinova iz agregata koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su proslavlja­li Novu godinu.

KOBNI AGREGAT

Kako prenosi Avaz.ba, agregat pomoću kojeg su se grejali nalazio se u prostoriji sa severne strane vikendice, to jest u ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovat­nije, na taj način ispušteni plinovi, konkretno ugljen-monoksid.

- Iz policije nam je rečeno da „plinski top“koji se koristi za zagrevanje nije pronađen uz agregat, kako se to iznosilo u medijima navodi avaz.ba.

SEDELI NA KLUPI

Za njih je govorio i fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, koji je kazao da je šestoro od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe.

- U toj kući ima agregat za svetlo. I on je na plin. A ono što se zna, jeste da su se otrovali plinom. Jedan

OPROŠTAJ OD MLADIH Dvoje nastradali­h, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, sahranjeni su juče u Posušju. Od njih su se oprostili brojni sugrađani, među kojima je i njihova razredna Zorana Bešlić. Ona se dirljivom porukom oprostila od svojih petoro đaka - Mirele, Žane, Marije, Mije i Stipe. Dirljivu poruku ona je objavila na svom Fejsbuk profilu, a prenosimo ga u celosti:

“‘Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi.‘ ‘Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti.‘ ‘Opravdat će moja mama to.‘ ‘Oprostite na smetnji, razrednice.‘, ‘Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro.‘

Još do pre neki dan stizale su njihove poruke. U martu je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspela sve reći što sam nameravala. A misliš bit će su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne! Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Kako izreći reči utehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo? Osam mladih života otišlo je u nepovrat. Pet od njih sam bila razred

Mediji prenose da „plinski top“koji se koristi za zagrevanje nije pronađen uz agregat

Agregat pomoću kojeg su se grejali nalazio se u prostoriji sa severne strane vikendice

 ??  ??
 ??  ?? ivan milićević
ivan milićević
 ??  ?? mia soldo
mia soldo
 ??  ?? stjepan jukić
stjepan jukić
 ??  ?? marija pavković
marija pavković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia