Blic

KORONA UBILA BRAZILSKOG NAPADAČA

-

Kleber Arado (47), bivši brazilski fudbaler, umro je u nedelju od komplikaci­ja nastalim zbog infekcije virusom korona. On je poslednjih mesec dana proveo na jedinici intenzivne nege u bolnici u brazilskom gradu Parana. Gradonačel­nik Kuritibe, grada u kojem je Kleber proveo najveći deo karijere, proglasio je dan žalosti. Kleber je hospitaliz­ovan 29. novembra, pošto se zarazio virusom korona, a stanje mu se pogoršalo. U poslednjih nekoliko dana stavljen je na respirator i uveden u veštačku komu.

U Kuritibi je odigrao 97 utakmica i postigao 45 golova.

legendarni­m Fredijem Merkjurije­m i grupom “Kvin” na koncertu održanom 1981. na stadionu Velez Sarsfilda. Priča se da je na koncetru bilo više od 300.000 ljudi koji su “poludeli” kada je Fredi na binu izveo Dijega.

- Želim da vam predstavim čoveka kog svi znate - vašeg Maradonu - rekao je Merkjuri dok je Maradona najavio sledeću pesmu “Another One Bites the

Dust”.

Fredi se slikao u dresu argentinsk­e reprezenta­cije, dok je Dijego nosio majicu sa zastavom Velike Britanije. Samo godinu kasnije, dve države su ratovale oko Folklandsk­ih ostrva, a Maradona je postao veći od grupe “Kvin”.

- Voleo bih da me pamte kao dobro oca i najboljeg fudbalera svih vremena. Mislim

da bih danas vredeo dosta, dosta novca. Svi mi kažu da je trebalo da se rodim 20 godina kasnije. Ali, ja sam srećan. Ne želim da budem u eri Kristijana Ronalda, kao što je on srećan što nije igrao u mojoj eri - odgovorio je Maradona kada su ga pitali da se uporedi sa najvećim fudbalerim­a današnjice.

Koliko god da je bio dobar, često je govorio da je mogao da bude mnogo bolji.

- Kakav bih samo bio fudbaler da sam pazio na sebe? Samo da nisam radio neke stvari! Bio bih deset puta bolji od Pelea. Ne bi mogli da nas porede. Imao bih Pelea u svom džepu, samo da sam se brinuo o sebi. Ali, ja sam dete sa ulice, dete siromaštva... Zato se moja popularnos­t neće smanjivati jer dolazim iz naroda. Ja sam jedan od njih - govorio je Maradona.

I bio je u pravu. Dijego Armando Maradona je jedan jedini i nikada neće biti drugi.

brzo i upamtili

n

 ??  ??
 ??  ?? maradona sa grupom „kvin“na koncertu 1981.
maradona sa grupom „kvin“na koncertu 1981.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia