Blic

Milutinov je kralj decembra

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Poeni 22,3 Asistencij­e 12,8 Skokovi 11,2

1 poen 81,1 odsto 2 poena 61,7 odsto 3 poena 43,8 odsto

Jokić je ponovo dominirao, ovaj put u pobedi nad Minesotom, a trenutno je najbolji asistent NBA lige.

Ne, ovo više stvarno nema smisla! Nikola Jokić je zabeležio novi tripl-dabl. Da, četvrti u šest mečeva nove sezone i sada ih ima ukupno 45, samo jedan manje od Džejmsa Hardena, koji je na osmoj poziciji svih vremena. Ako nastavi ovim tempom, srpski as će bez problema da prestigne i Lerija Birda (59) i Vilta Čemberlena (78).

Sada je odličnu partiju krunisao i pobedom Denvera, tek drugom, a dobijena je Minesota sa 124:109. Ali, nije bilo lako. Timbervulv­si su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom 84:83, dok je Jokić uz svoje ime imao 12 poena i po šest asistencij­a i dodavanja. I onda je krenuo poznati šouprogram somborskog Džokera. Lopte su letele terenom tako da su košarkaši Minesote pomislili da su na utakmici američkog fudbala. Na kraju, Jokić je završio sa 19-12-12 i ostao je na prvom mestu NBA lige po proseku asistencij­a - 12,8. Pre njega, to je pošlo za rukom već pomenutom Čemberlenu.

Jokiću je pomogao Džamal Marej sa 36 poena, ali je po mnogima čovek utakmice bio ruki Fakundo Kampaco sa pet trojki za 15 koševa.

- On je sjajan igrač, verujte mi, ja to dobro znam - pohvalio je Jokić argentinsk­og košarkaša.

Navijači Nagetsa se nadaju da će njihov tim konačno da veže pobede, kao i da će Jokić nastaviti da dominira. Njegov učinak se ne meri samo brojevima, međutim bez Nikole na terenu ekipa Denvera brzo gubi prednost.

- Moramo da održimo taj ratnički duh, da se konstantno borimo i da ne odustajemo. Mislim da dobar napad može da pobedi odbranu i mislim da možemo da izmorimo naše protivnike. Onda će i njima biti teže da postignu koš - dodao je Jokić.

Jokićeva maestralna igra ostala je u senci Stefa Karija, koji je postigao rekordna 62 poena u trijumfu Golden Stejta nad Portlandom - 137:122. “Vratio sam se!”, vikao je na terenu Kari, koji je zbog povrede propustio celu prethodnu sezonu. On je ukupno šutirao 50 puta za 36 minuta - za jedan poen 18/19, za dva poena 10/15 i konačno trojke 8/16.

Boban Marjanović je za sedam minuta imao po šest poena i skokova za Dalas, koji je bez bolesnog Luke Dončića izgubio od Čikaga sa 118:108. Tiho veče imao je i Deni Avdija kao starter Vašingtona, koji je u neizvesnoj završnici slavio u Bruklinu sa 123:122. Izraelski košarkaš srpskog porekla je ubacio samo jednu trojku, a imao je i po skok i asistencij­u. Dosta se istrošio pokušavaju­ći da zaustavi Kevina Durenta, koji je sakupio 28 poena, 11 uhvaćenih lopti i sedam asistencij­a za Netse. 

SRPSKI CENTAR NIKOLA Milutinov proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u decembru. Nikola Milutinov je minulog meseca pružao fenomenaln­e partije u dresu CSKA u elitnom klupskom takmičenju. Posebno se ističe njegova uloga tokom šest uzastopnih pobeda Moskovljan­a u decembru, ali i nešto drugo što je Nikolu zlatnim slovima upisalo u istoriji evropske košarke. On je imao čak pet dabldabl partija u decembru, što nikada niko nije uspeo, a u utakmici u kojoj je CSKA pobedio Armani sa 91:87, Milutinov je uhvatio čak 16 ofanzivnih skokova, što je apsolutni rekord Evrolige. On je utakmicu završio sa 17 poena i 19 uhvaćenih skokova.

Stef Kari je konačno onaj stari. As Golden Stejta je posle propuštene sezone zbog povrede namestio ruku i Portlandu ubacio 62 koša

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia